ροή ειδήσεων

Πιθανώς καρκινογόνο συστατικό στη Nutella


Μια ευρωπαϊκή έρευνα υποστηρίζει ότι το εξευγενισμένο φοινικέλαιο, ένα βασικό συστατικό στην γνωστή και αγαπημένη σε όλους μας Nutella, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου. Μαθαίνοντας αυτή την είδηση, ορισμένοι έμποροι λιανικής πώλησης έχουν μποϊκοτάρει το εν λόγω συστατικό, με αποτέλεσμα να αποσύρουν από τα ράφια των καταστημάτων τους τη Nutella, επειδή περιέχει φοινικέλαιο.


Παρότι οι αρχικές ανησυχίες σχετικά με το φοινικέλαιο έχουν ανακοινωθεί από τον περασμένο Μάιο από την Ευρωπαϊκή Αρχή Τροφίμων Προτύπων (EFSA), τα νέα μόλις τώρα… έφτασαν στις ΗΠΑ, όπου δεν υπάρχουν προς το παρόν περιορισμοί από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) ενάντια στη χρήση του.


Το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται σε πολλά επεξεργασμένα τρόφιμα, όπως παγωτό, μείγματα κέικ, μαργαρίνη και συσκευασμένα αρτοπαρασκευάσματα. Το φοινικέλαιο μπορεί επίσης να βρεθεί σε μερικά μη-βρώσιμα προϊόντα.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *