ροή ειδήσεων

ΕΝΑΣ «ΧΡΥΣΟΣ» ΕΛΛΗΝΑΣ ΣΤΙΣ ΗΠΑ: Με αυτοκρατορία που ξεπερνά τα 3.3 δις δολάρια


Το Forbes στα πλαίσια της ετήσιας λίστας με τους 400 πλουσιότερους ανθρώπους στην Αμερική, δημοσίευσε τη λίστα με τους 20 πλουσιότερους μετανάστες. Ανάμεσα τους βρίσκεται και ένας Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος κατάφερε να δημιουργήσει μια «αυτοκρατορία».

Δεν είναι άλλος από τον Τζον Κατσιματίδη, ο οποίος μετανάστευσε όταν ήταν παιδί με την οικογένεια του στην Αμερική. Η περιουσία του Τζον Κατσιματίδη, που μεγάλωσε σε μία φτωχή συνοικία του Χάρλεμ, είναι 3,3 δις δολάρια, ενώ ο όμιλος επιχειρήσεων που κατέχει περιλαμβάνει μεταξύ άλλων, την μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ-μάρκετ τροφίμων της Νέας Υόρκης και της Φλόριντα, 400 Βενζινάδικα αλλά και εταιρίες Real Estate.



Το 2013 δεν κατάφερε να εκλεγεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης, αλλά συνεχίζει την προσπάθεια επικοινωνίας με τους κατοίκους, κάνοντας πια δική του ραδιοφωνική εκπομπή κάθε Κυριακή πρωί στη Νέα Υόρκη.

Η οικογένειά του μετανάστευσε στις ΗΠΑ από την Ελλάδα, όταν ήταν βρέφος και μεγαλώνοντας βοήθησε τον πατέρα του να τα βγάλουν πέρα δουλεύοντας τα βράδια σε ένα μπακάλικο.

«Μεγάλωσα φτωχικά, αλλά πάντα ονειρευόταν να γίνει ένας Αριστοτέλης Ωνάσης» δήλωσε.

Το 2007, έκλεισε με τζίρο 3,3 δις δολαρίων και απασχολεί 8.500 εργαζομένους. Ο κ. Κατσιματίδης φοίτησε, ενώ παράλληλα δούλευε ως εργάτης σε σούπερ μάρκετ, στο πανεπιστήμιο NYU, από το οποίο δεν κατάφερε να πάρει ποτέ το πτυχίο του. Παρόλα αυτά το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο, το οποίο είναι ένα από τα δέκα καλύτερα των Η.Π.Α., τον ανακήρυξε επίτιμο διδάκτορα αλλά και επιχειρηματία της χρονιάς του 1997. Σήμερα, είναι μέλος της επιτροπής διοίκησης του δημοτικού πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Έχει κάνει πολλές δωρεές σε διάφορα ιδρύματα, στην εκκλησία αλλά και στο δημοκρατικό κόμμα.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *