επικαιρότητα

Κραυγή αγωνίας από την Τήλο λόγω έλλειψης ειδικευμένου γιατρού


Με κατάληψη σχολείων, αν δεν στελεχωθεί με ειδικευμένο γιατρό το Πολυδύναμο Περιφερειακό Ιατρείο της Τήλου, απειλεί -με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό- ο Ενιαίος Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του νησιού.

«Οι μοναδικές διαφορετικές εναλλακτικές λύσεις που έχουμε, αναφέρεται στην επιστολή, είναι ή να πεθάνουμε ή να εγκαταλείψουμε το νησί. Το σίγουρο είναι ότι έτσι δεν μπορούμε να ζήσουμε».

Και συνεχίζουν:


«Περιμένουμε υπομονετικά, τρομοκρατημένοι πάνω από δύο χρόνια. Προφανώς πληρώνουμε το τίμημα ότι θεωρούμαστε πρωτοποριακό νησί και σας έχουμε αποδείξει ότι χωρίς γιατρό και χωρίς καράβι ακόμη είμαστε ζωντανοί.

Σας υπενθυμίζουμε ότι εκτός από τις δικές μας ζωές, βάζετε σε κίνδυνο και τις ζωές προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στο Πρότυπο Κέντρο Φιλοξενίας».

Σημειώνεται ότι η ειδικευμένη γιατρός, που είχε διοριστεί στην Τήλο, παρ’ ότι έχει αποσπαστεί αλλού εδώ και τρία χρόνια, συνεχίζει να κρατά τη θέση στο νησί.

Αυτή τη στιγμή, η Τήλος, εξυπηρετείται ιατρικά από έναν οπλίτη γιατρό.

Η δήμαρχος Τήλου, Μαρία Καμμά, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, ζήτησε η Βουλή να νομοθετήσει κίνητρα για τα μικρά νησιά.

ert


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

S M S

θα τους διώξει όλους τους παλιούς στο δήμο...
ή θα μάθει πρώτα από αυτούς και μετά...

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης