ροή ειδήσεων

Ξεκίνησαν οι εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας Αφάντου


Ξεκίνησαν οι εργασίες για την καθαίρεση της παλιάς και για την κατασκευή νέας γέφυρας στην περιοχή Αφάντου, επί της Εθνικής Οδού Ρόδου – Λίνδου.

Πρόκειται για αίτημα δεκαετίας της τοπικής κοινωνίας, που η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου ικανοποιεί, ως φορέας υλοποίησης του έργου, η δαπάνη του οποίου ανέρχεται σε 1.850.000 ευρώ.

Η επιχείρηση κατεδάφισης της γέφυρας ξεκίνησε αργά το απόγευμα της Τρίτης και ολοκληρώθηκε επιτυχώς στις 11:00 μμ, με βάση τον σχεδιασμό που είχε προηγηθεί, υπό τον συντονισμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, με όλα τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας καθώς και με την απαραίτητη προεργασία, προκειμένου να προστατευθεί το οδόστρωμα και το υπόστρωμα της Εθνικής Οδού Ρόδου Λίνδου, στο σημείο της κατεδάφισης.

Η Εθνική Οδός Ρόδου – Λίνδου, η οποία αποτελεί τον κεντρικό οδικό άξονα του νησιού, θα παραδοθεί σε χρήση μέσα σε λίγες μόνο μέρες, αφού όλος ο προγραμματισμός τόσο της καθαίρεσης της παλιάς γέφυρας, όσο και της κατασκευής νέας, έγινε με γνώμονα την ελάχιστη δυνατή όχληση για τους κατοίκους και τους επισκέπτες του νησιού και με την διατήρηση της Ρόδου – Λίνδου σε χρήση καθ’ όλη τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου.

Συγκεκριμένα, με την ολοκλήρωση της καθαίρεσης και την παράδοση της Εθνικής Οδού στην κυκλοφορία εντός ολίγων ημερών, οι εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας θα συνεχιστούν εντατικά, παραπλεύρως της οδού, χωρίς να παρεμποδίζεται η κυκλοφορία. Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, η νέα γέφυρα θα ολοκληρωθεί εντός δωδεκαμήνου, τον Μάρτιο του 2018.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος δήλωσε σχετικά:

«Η επιχείρηση καθαίρεσης της γέφυρας Αφάντου, ολοκληρώθηκε επιτυχώς και σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας. Ο στόχος μας είναι το συντομότερο δυνατόν, μέσα σε λίγες μόνο μέρες, να δώσουμε την Εθνική Οδό Ρόδου-Λίνδου ξανά στην κυκλοφορία και μετά να συνεχιστούν οι εργασίες κατασκευής της νέας γέφυρας, χωρίς να εμποδίσουμε την χρήση της Ρόδου-Λίνδου σε όλη την διάρκεια της τουριστικής περιόδου. Τα έργα μας, εκτελούνται πλέον με σωστό προγραμματισμό, με σεβασμό στις ανάγκες και την λειτουργία και της οικονομίας μας».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *