επικαιρότητα

Αλλαγές στον Καλλικράτη: Έρχεται νέα Επιτροπή –Πότε θα κατατεθεί το ν/σ


Ολιγομελής επιτροπή από στελέχη του υπουργείου Εσωτερικών και όχι η περίφημη Επιτροπή από την οποία αποφάσισε να αποχωρήσει η ΚΕΔΕ, πρόκειται, να εισηγηθεί τις αλλαγές στον Καλλικράτη.


Η συγκεκριμένη Επιτροπή, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται να συσταθεί μετά τη λήξη των εργασιών της πολυμελούς «Επιτροπής Κουρουμπλή» στις 28 Φεβρουαρίου και λαμβάνοντας υπόψη της και το πόρισμα της, θα καταρτίσει το νομοσχέδιο για τις αλλαγές στον Καλλικράτη, με στόχο να μπει σε διαδικασία διαβούλευσης και στη συνέχεια να κατατεθεί στη Βουλή στις αρχές του καλοκαιριού, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr.


Τι θα γίνει με απλή αναλογική, χωροταξικό

Υπενθυμίζεται ότι παρά τις αντιδράσεις τόσο της ΚΕΔΕ όσο και της ΕΝΠΕ, η κυβέρνηση και το υπουργείο Εσωτερικών έχουν αποφασίσει να προχωρήσει η θεσμοθέτηση της απλής αναλογικής στην εκλογή των δημοτικών και περιφερειακών συμβούλων, χωρίς όμως να έχουν καταλήξει με ποιον τρόπο να θα διασφαλιστεί η «κυβερνησιμότητα», δηλαδή, η εκλογή δημάρχων και περιφερειαρχών.

Παράλληλα, παρά το ότι μετά την περίοδο της υπουργίας του Νίκου Βούτση που είχε μιλήσει για αύξηση των δήμων ακόμη και σε 1.000, η «γραμμή» του υπουργείο Εσωτερικών ήταν ότι «οι αλλαγές στο χωροταξικό του Καλλικράτη θα είναι οριακές», το θέμα των ευρύτερων αλλαγών στο χωροταξικό, με τις οποίες, επίσης, διαφωνεί η ΚΕΔΕ, άνοιξε εκ νέου με δηλώσεις του ο νυν υπουργός Πάνος Σκουρλέτης. Ωστόσο, και σε αυτό το θέμα, δεν υπάρχει ακόμη σαφής κατεύθυνση από το υπουργείο Εσωτερικών

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: όσα κουπονια σουπερ μαρκετ και να παρει κανεις, το εκτρωμα του μανδρακιου με τους λουκουμαδες δεν είναι χριστουγεννιάτικο χωριό

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά