ροή ειδήσεων

Με το Σκοτεινό Διαδίκτυο και την παιδική πορνογραφία τα βάζουν οι χάκερς


Στο λεγόμενο Σκοτεινό Διαδίκτυο (Dark Web) στρέφονται τώρα οι χάκερς. Σε μια μαζική κυβερνοεπίθεση, οι e-πειρατές έριξαν το 20% (δηλαδή 1 στις 5) ιστοσελίδες του Σκοτεινού Διαδικτύου.

Οι χάκερς δημοσιοποίησαν πληροφορίες σχετικά με τους διαχειριστές των ιστοσελίδων του Dark Web.

Το Dark Web -όπως είναι ευρέως γνωστό- αποτελεί έναν ανώνυμο διαδικτυακό τόπο, στον οποίο χρήστες έχουν πρόσβαση σε κρυφές υπηρεσίες και περιεχόμενο, πολύ συχνά παράνομο.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το περιοδικό Wired, το Freedom Hosting II, μια περιοχή στο Διαδίκτυο με τουλάχιστον 10.000 Tor-based ιστοσελίδες, δέχτηκε επίθεση από χάκερς οι οποίοι υποστηρίζουν ότι στις συγκεκριμένες ιστοσελίδες διανέμεται περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.

Την περασμένη Παρασκευή, οι επισκέπτες οποιασδήποτε ιστοσελίδας από αυτές που δέχτηκαν επίθεση, έβλεπαν το μήνυμα «Γεια σας, το Freedom Hosting II έχει πέσει θύμα χάκινγκ». Στο μήνυμα αναφερόταν επίσης ότι όταν οι χάκερς έψαχναν τη βάση δεδομένων του Freedom Hosting II ανακάλυψαν ότι το 50% του περιεχομένου του αποτελείτο από ιστοσελίδες «παιδικής πορνογραφίας».

Την επίθεση επιβεβαίωσαν και ειδικοί σε θέματα κυβερνο-ασφάλειας, ενώ δημοσιεύτηκε και λίστα με τις ιστοσελίδες που περιείχαν περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας.

Οι χάκερς αποκάλυψαν στην ιστοσελίδα τεχνολογίας Motherboard ότι αυτή ήταν η πρώτη τους κυβερνο-επίθεση.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το Wired, ενώ το Σκοτεινό Διαδίκτυο είναι γνωστό ότι φιλοξενεί περιεχόμενο παιδικής πορνογραφίας, επιτρέπει τις πωλήσεις ναρκωτικών και τη διανομή παράνομων υπηρεσιών, εντούτοις χρησιμοποιείται και από δημοσιογράφους ή όσους επιθυμούν να αποφύγουν την επιτήρηση από καταπιεστικά καθεστώτα. Για τον λόγο αυτόν είναι πιθανό η βάση δεδομένων των διευθύνσεων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που διέρρευσε να πλήττει και εκείνους που χρησιμοποιούν τη μέθοδο ανώνυμης περιήγησης για νόμιμους λόγους.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *