επικαιρότητα

ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ ΒΟΜΒΑ για μεγάλη ελληνική εταιρεία: Και η Goldman Sachs στους «μνηστήρες»!


Ποια μεγάλα ονόματα ενδιαφέρονται για το πωλητήριο που έβαλε η Πειραιώς στην Avin;Σημαντικό ενδιαφέρον εκδηλώνεται για εταιρεία μίσθωσης αυτοκινήτων που ελέγχεται από τον όμιλο της Τράπεζας Πειραιώς.Πρόκειται για την Olympic Εμπορικές και Τουριστικές Επιχειρήσεις Α.Ε., τη γνωστή Avis στην Ελλάδα, για την οποία περίπου 30 μικροί και μεγάλοι ενδιαφερόμενοι έχουν λάβει μέχρι στιγμής τον φάκελο εκδήλωσης αρχικού ενδιαφέροντος (RFI).Η υποβολή αρχικού ενδιαφέροντος έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στις 10 Φεβρουαρίου 2017.Αξιόπιστες πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή», αναφέρουν ότι, εφόσον οι πολιτικές και μακροοικονομικές εξελίξεις το επιτρέψουν, μέχρι τον Ιούνιο του 2017 θα έχει εξευρεθεί ο προτιμητέος επενδυτής. Αν συμβεί αυτό, τότε η τράπεζα αναμένεται να αντλήσει περισσότερο από 300 εκατ. ευρώ.

Τόση εκτιμάται μόνον η αξία του στόλου των περίπου 32.000 αυτοκινήτων που διαθέτει στην ελληνική αγορά η εταιρεία.Μεταξύ των ενδιαφερομένων αναφέρεται μια σειρά από μεγάλες, στρατηγικού και μη, ενδιαφέροντος επιχειρήσεις.Μεταξύ αυτών η ίδια η Avis Budget Group, η ελληνική Αutohellas, η τουρκική Auto Koc κ.ά. Επίσης, μεταξύ των ενδιαφερομένων φέρονται μεγάλα επενδυτικά κεφάλαια, όπως οι εταιρείες Oak Tree, Goldman Sachs, Lone Star, World View Capital Management, Pimco, Fortress Investmets Group, M&G Investments, Fawrez κ.ά.Η εταιρεία Olympic ανήκει κατά 94% στον όμιλο Πειραιώς, ενώ το υπόλοιπο 6% κατέχει η οικογένεια του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Avis, Ηρακλή Πέττα.Η πώληση της εταιρείας εντάσσεται στο πλαίσιο αποεπένδυσης των συστημικών τραπεζών της χώρας, που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με χρήματα των φορολογουμένων, από εκείνες τις δραστηριότητες που δεν έχουν στον πυρήνα τους τραπεζικές υπηρεσίες.Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται η πώληση του ξενοδοχείου Hilton από την Alpha Bank, του Αστέρα Βουλιαγμένης από την ΕΤΕ κ.ο.κ.

Πηγή: Fimes.gr
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: 3 τουρίστες στο στρατ. νοσοκομειο Ρόδου
άλλοι σε κοβιντ πανσιον στην Κρεμαστή
σσσσσ

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά