ροή ειδήσεων

Βρήκαν τρόπο να καθαιρέσουν τον Τραμπ – Τι είναι το «impeachment»


Τρόπους για την καθαίρεση του νέου Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ αναζητούν από την πρώτη ημέρα ορκωμοσίας του πολλοί Αμερικανοί πολίτες.

Αυτό όμως που έχει προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση τις τελευταίες ώρες είναι η πρόβλεψη του καθηγητή στο πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον DC Allan Lichtman, ότι πράγματι ο Ντόναλντ Τραμπ είναι πολύ πιθανό να καθαιρεί πολύ πριν την ολοκλήρωση της θητείας του.

Ο Allan Lichtman, είχε προκαλέσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον προβλέποντας με μεγάλη ακρίβεια την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ.

Η διαδικασία καθαίρεσης του αμερικανού Προέδρου είναι γνωστή με τον όρο «impeachment». Ο συγκεκριμένος όρος δεν προσδιορίζει κυριολεκτικά την καθαίρεση του προέδρου αλλά την διαδικασία ενοχοποίησής του. Προβλέπεται από το άρθρο II του αμερικανικού συντάγματος και πρέπει απαραίτητα να ψηφιστεί με απλή πλειοψηφία στην βουλή των αντιπροσώπων. Στη συνέχεια θα πρέπει να αποφασίσει η Γερουσία: η διαδικασία προβλέπει είτε την αθώωση είτε την ενοχή του αρχηγού του κράτους αν τα 2/3 της Γερουσίας το αποφασίσουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από την πρώτη ημέρα ορκωμοσίας του Ντόναλντ Τραμπ έχουν δημιουργηθεί κινήσεις πολιτών στις ΗΠΑ που υποστηρίζουν ότι έχουν βρει λόγο για τον οποίο επιβάλλεται η ενεργοποίηση «impeachment».

Μια τέτοια κίνηση εκφράζεται στο σάιτ ImpeachDonaldTrumpNow.org. Οπως το λέει το όνομά του, το σάιτ μάχεται ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία καθαίρεσης του 45ου προέδρου των ΗΠΑ, στη βάση της σύγκρουσης συμφερόντων που συνδέονται με τις διεθνείς επιχειρήσεις του.

Το σάιτ ιδρύθηκε από την ΜΚΟ «Free Speech For People» και από την πλατφόρμα των πολιτών «RootsAction». Αυτή η διαδικτυακή εκστρατεία συγκεντρώνει σήμερα 800.000 υπογραφές και παραπέμπει στο εξής κείμενο: «Από τη στιγμή που ορκίστηκε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ παραβίασε άμεσα το αμερικανικό Σύνταγμα. Ο πρόεδρος δεν είναι υπεράνω των νόμων. Δεν θα αφήσουμε τον Πρόεδρο Τραμπ να επωφελείται από την προεδρία εις βάρος της δημοκρατίας μας».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *