ροή ειδήσεων

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Προς 12μηνο πρόγραμμα στη Ρόδο ο FTI

Στην τελική ευθεία βρίσκονται οι έντονες προσπάθειες του μεγάλου γερμανικού tour operator FTI να προχωρήσει σε 12μηνο πρόγραμμα για τη Ρόδο, μεγιστοποιώντας τα οφέλη τόσο για τον ίδιο, όσο και για τον ελληνικό Τουρισμό και το σμαραγδένιο νησί. Μια τέτοια εξέλιξη δε θα ωθούσε και άλλους tour operator να ακολουθήσουν.


Άλλωστε η προτεραιότητα αυτή του FTI, βρίσκεται σε απόλυτη αρμονία με τις προτεραιότητες και τις επιδιώξεις της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, η οποία μάλιστα διοργάνωσε πρόσφατα ημερίδα για τον 12μηνο τουρισμό με την συμμετοχή του γενικού γραμματέα του ΠΟΤ Τάλεμπ Ριφάϊ, του περιφερειάρχη Γιώργου Χατζημάρκου και του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Ρόδου Αντώνη Καμπουράκη, ο οποίος στην ΣΣΕ που υπέγραψε με τους ξενοδοχοϋπαλλήλους του νησιού, συμπεριέλαβε ειδική ρήτρα για την επιμήκυνση της περιόδου. Ενδεικτικό της σημασίας της επιμήκυνσης της περιόδου, είναι η δήλωση πηγών της ΕΞΡ, μετά την υπογραφή της ΣΣΕ ότι «η υπογραφή της σύμβασης, καταδεικνύει το επίπεδο ωριμότητας και καλής συνεργασίας των δύο πλευρών, αλλά και της κατανόησης από την πλευρά των εργαζόμενων, ότι η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, αποτελεί άκρως απαραίτητη συνθήκη επιβίωσης των ξενοδοχείων του νησιού».ksd photo

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες, η ηγεσία του FTI κάνει «αγώνα δρόμου», ώστε η συγκεκριμένη πρωτοβουλία να ξεκινήσει εντός του 2017 και στο τέλος της εφετινής σαιζόν να μην σταματήσουν οι πτήσεις προς τη Ρόδο, αλλά να συνεχιστούν και τον Χειμώνα. Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν υπάρξει επαφές με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ενώ την προσπάθεια στηρίζει ο περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος.

Ενδεικτικό της σημασίας της Ρόδου στο πρόγραμμα του FTI, ο οποίος ενισχύεει συνεχώς τόσο την παρουσία του στην Ελλάδα, όσο και γενικώς, είναι η μεγάλη συμφωνία που υπέγραψε τον Σεπτέμβριο, και κατ’ αποκλειστικότητα είχε αποκαλύψει το money-tourism.gr, για την μακροχρόνια μίσθωση των ξενοδοχείων της οικογένειας Παπαβασιλείου. Ως γνωστόν η διαχείριση του τουριστικού προϊόντος του ομίλου FTI στην Ελλάδα γίνεται από την εταιρία Meeting Point Ηellas Management A.E.
Ο Dietmar Gunz

Στην αναβάθμιση της προτεραιότητας της Ελλάδας στο Portfolio του FTI, πέραν της μεγάλης ζήτησης που εμφανίζει ο προορισμός, είναι και το προσωπικό ενδιαφέρον του CEO Dietmar Gunz, αλλά και τα αποτελέσματα του νέου επικεφαλής του ομίλου στην Ελλάδα Μάνου Δουλγέρη, έμπειρου τουριστικού στελέχους.

Στους στόχους δε του FTI είναι η ανάπτυξη δικτύου ξενοδοχείων Labranda στην Ελλάδα.

Μόλις προχθες δε γερμανικά μέσα αναφέρθηκαν σε μια νέα πιθανή εξαγορά του ομίλου FTI, που αφορά σε έναν σπεσιαλίστα premium tour operator.
Το money-tourism.gr έγραψε σχετικά : «Μια πιθανή αλλαγή στην ιδιοκτησία του premium τουριστικού πράκτορα Windrose Finest Travel προοιωνίζεται σημαντικές αλλαγές στον FTI, τον τέταρτο μεγαλύτερο tour operator της Γερμανίας, ο οποίος παρουσιάζει σήμερα 10% αύξηση στα έσοδά του για το οικονομικό έτος 2016/17.

Ο ειδικός σε πολυτελείς διακοπές, με έδρα το Βερολίνο, με κύκλο εργασιών ύψους €30 εκατομμυρίων και 7.400 επισκέπτες το περασμένο έτος, ανήκει στον RT-Raiffeisen Touristik Group (RT Group), όπου ποσοστό 74% κατέχει ο Αιγύπτιος δισεκατομμυριούχος και ξενοδόχος Samih Sawiris. Ο ίδιος κατέχει μερίδιο και στον FTI (30%).

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με εικασίες της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, ο Windrose θα μπορούσε να μεταφερθεί από τον RT στον FTI. Ωστόσο, καμία από τις εμπλεκόμενες επιχειρήσεις δεν θέλησε να σχολιάσει οποιαδήποτε πιθανή συμφωνία. «Δεν σχολιάζουμε εικασίες», είπε ο Ute Dallmeier, διευθύνων σύμβουλος της Windrose.

Ένας τέτοιος συνδυασμός θα έχει διάφορα πλεονεκτήματα. Ο FTI θα είναι σε θέση να προσφέρει ένα ευρύτερο χαρτοφυλάκιο και ενδεχομένως να συμπεριλάβει τον Windrose στο καθεστώς της προμήθειας των ταξιδιωτικών γραφείων, αυξάνοντας έτσι το δυναμικό των πωλήσεών του. Το δικό του up-market Gold από το πρόγραμμα του FTI απέτυχε να αναπτυχθεί πέρα από μια μικρή γραμμή παραγωγής.

Από την πλευρά του, ο Windrose θα ωφεληθεί από τις συνεργασίες με τα ξενοδοχεία και τη χωρητικότητα μέσω της θυγατρικής του FTI, Meeting Point International.

Ξεχωριστά, ο FTI θα επεκτείνει το πρόγραμμά του για το Ντουμπάι ουσιαστικά τον επόμενο χειμώνα, με απευθείας πτήσεις με την Condor, από επτά διαφορετικά αεροδρόμια, από την 1η Νοεμβρίου. Η Condor θα λειτουργεί πλήρως ναυλωμένες πτήσεις προς Ντουμπάι από επτά διαφορετικά αεροδρόμια (Berlin-Schönefeld, Leipzig-Halle, Ανόβερο, Κολωνία -Bonn, Στουτγάρδη, Μόναχο και Βασιλεία), διαφορετικές μέρες την εβδομάδα, προσφέροντας έτσι αποτελεσματικά μια καθημερινή σύνδεση από τη Γερμανία /Ελβετία.

Ο FTI βλέπει να υπάρχει υψηλή ζήτηση στη γερμανική αγορά για το Ντουμπάι. «Γι ‘αυτό αυξάνουμε τη χωρητικότητά μας για την ερχόμενη χειμερινή περίοδο και θα κρατήσουμε επίσης την πτήση της Condor και για τη θερινή περίοδο 2018», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος, Dietmar Gunz. Τόνισε ότι οι πτήσεις θα συμπληρώσουν την υφιστάμενη συνεργασία του FTI με την Emirates στις πτήσεις του Κόλπου από τη Φρανκφούρτη, το Μόναχο, το Ντίσελντορφ και το Αμβούργο.

Ο ταξιδιωτικός πράκτορας με έδρα το Μόναχο είχε περίπου 200.000 επισκέπτες για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον περασμένο χρόνο και αναμένει να αυξήσει τον όγκο των πελατών του με 130.000 ακόμα, μέσω της πτήσης της Condor και της στενότερης συνεργασίας με άλλες αεροπορικές εταιρίες.

Ξεχωριστά, ο FTI άνοιξε το πρώτο του Labranda ξενοδοχείο στο Sharm el-Sheikh, το έκτο ξενοδοχείο του στην Αίγυπτο».

money-tourism.gr

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *