επικαιρότητα

Κάθε χρόνο πεθαίνουν 30 άνθρωποι από ηλεκτροπληξία


Περίπου 30 άτομα χάνουν κάθε χρόνο τη ζωή τους από ηλεκτροπληξία στην Ελλάδα,
σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, αριθμός που παραμένει αμετάβλητος τα τελευταία έτη στην χώρα, παρά την τεχνολογική πρόοδο.


Σε συνέντευξη τύπου, τα μέλη του Συνδέσμου Εργοληπτών Ηλεκτρολόγων Θεσσαλονίκης τόνισαν ότι οι ζωές αυτές θα είχαν σωθεί εάν οι Έλληνες προνοούσαμε και τοποθετούσαμε σε όλες τις ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις τον Διακόπτη Διαφυγής Ρεύματος, που διακόπτει το ρεύμα σε περίπτωση διαφυγής μέσω του ανθρώπινου σώματος, δηλαδή σε κατάσταση ηλεκτροπληξίας.
«Δυστυχώς ακόμη και σήμερα στην Ελλάδα, το 60% των επαγγελματικών χώρων και ακόμη μεγαλύτερο ποσοστό των οικιών δεν διαθέτουν τον διακόπτη αυτό, με αποτέλεσμα να στερούνται από το μεγαλύτερο και σημαντικότερο προστατευτικό μέτρο σε ότι αφορά το ηλεκτρικό δίκτυο. Ένας διακόπτης που σώζει ζωές», τόνισε ο Πρόεδρος του ΣΕΗΘ Άγγελος Κουντουργιάννης.
Ο ΣΕΗΘ προκειμένου να πείσει τους πολίτες να αποκτήσουν την προστασία αυτή προχωρά σε ενημερωτική καμπάνια. Μέλη του θα βρίσκονται το ερχόμενο Σάββατο στην Πλατεία Αριστοτέλους με Τσιμισκή για να διανέμουν ενημερωτικά φυλλάδια αλλά και να συζητούν με τους πολίτες τις απορίες τους.
«Το κόστος του Διακόπτη, που δεν ξεπερνά τα 50-90 ευρώ για την κατοικία (ανάλογα με την ποιότητα του υλικού και τις ανάγκες της εγκατάστασης), δεν συγκρίνεται ούτε με την αξία του δικτύου αλλά πολύ περισσότερο ούτε με την αξία της ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο κ. Κουντουργιάννης, που τόνισε ότι η τοποθέτηση του, όπως άλλωστε και κάθε ηλεκτρολογική εργασία θα πρέπει να ανατίθεται σε επαγγελματίες, αδειούχους ηλεκτρολόγους «ώστε να υπάρχει η βεβαιότητα ότι θα γίνει σωστά η δουλειά».
Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα