ροή ειδήσεων

Η άγνωστη ασθένεια που πλήττει το 4% των ενηλίκων


Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το 4% των ενηλίκων πάσχουν από μια ασθένεια η οποία είναι οκτώ φορές συχνότερη στις γυναίκες απ’ ό,τι στους άντρες.
Η διαταραχή είναι επίσης συχνότερη στους αριστερόχειρες. Ο λόγος για τη συναισθησία. Είναι σύμφωνα με τους ειδικούς η νευρολογική «ανάμιξη» των αισθήσεων, κατά την οποία η διέγερση μίας αίσθησης (λ.χ. της ακοής) οδηγεί σε αυτόματες, ακούσιες αντιδράσεις σε μία διαφορετική αίσθηση. Συνήθως η διαφορετική αίσθηση είναι η όραση (λ.χ. οι πάσχοντες βλέπουν χρώματα) ή η γεύση (λ.χ. ο ασθενής νιώθει στο στόμα του μια γεύση).

Μία από τις πιο σπάνιες μορφές συναισθησίας είναι αυτή που εκδηλώνεται μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο αλλά στην ιατρική βιβλιογραφία είναι δημοσιευμένες ελάχιστες περιπτώσεις.

Η μία αφορά έναν 46χρονο από τον Καναδά, ο οποίος έπαθε εγκεφαλικό το 2007 και έκτοτε έχει οργασμική αίσθηση κάθε φορά που... ακούει τραγούδια από τις ταινίες του Τζέιμς Μποντ και η δεύτερη μία 36χρονη Αμερικανίδα η οποία «μυρμηγκιάζει» σε όλο της το σώμα όταν ακούει ορισμένους ήχους.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *