ροή ειδήσεων

Τσαβούσογλου: Αν οι στρατιώτες μας δεν ήταν ψύχραιμοι θα είχαμε ατύχημα στα Ίμια


Σοκαριστικό είναι το τουρκικό παραλήρημα που δεν αφήνει 24ωρο δίχως να «χτυπήσει» την Ελλάδα, είτε με δηλώσεις και αμφισβητήσεις από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, είτε με τις συνεχείς παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Αυτήν την φορά ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας στο CNN TURK σχολιάζοντας τις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, μπορεί να είπε πως παρά τις εντάσεις οι διερευνητικές επαφές συνεχίζονται κανονικά, ωστόσο εξαπέλυσε επίθεση κατά του Έλληνα υπουργού εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου.

Σε ερώτηση σχετικά με τα Ίμια και το ενδεχόμενο ατυχήματος, ο κ. Τσαβούσογλου είπε: «Εμείς δεν το επιθυμούμε, αλλά έχουμε πολλάκις προειδοποιήσει. Αυτός ο υπουργός Αμύνης του ρατσιστικού κόμματος προκαλεί... Αν οι στρατιώτες μας δεν ήταν ψύχραιμοι με τις τόσες προκλήσεις το ατύχημα θα είχε ήδη συμβεί».

Επίθεση και στην Ευρώπη

Παράλληλα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, εξαπέλυσε επιθέσεις και κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σχετικά με την παροχή αδειών εισόδου για τους Τούρκους, είπε πως θα τεθούν σε κίνδυνο οι συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ τους, περιλαμβανομένης της συμφωνίας για τον περιορισμό της εισροής προσφύγων και μεταναστών στην Ευρώπη.

Ο Μ.Τσαβούσογλου είχε ανακοινώσει ακόμα ότι θα επισκεφθεί το Ρότερνταμ της Ολλανδίας παρά το γεγονός ότι οι ολλανδικές αρχές του έχουν απαγορεύσει να μιλήσει σε εκδήλωση υποστήριξης του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γεγονός που οδήγησε τους Ολλανδούς στο να απαγόρευσαν την προσγείωση στην Ολλανδία της πτήσης του τούρκου υπουργού Εξωτερικών

«Πηγαίνω στο Ρότερνταμ σήμερα», είχε πει ο Τσαβούσογλου στο CNN-Turk. «Θα επιβάλουμε σοβαρές κυρώσεις στην Ολλανδία», αν εμποδιστεί αυτή η επίσκεψη που έχει στόχο να προωθήσει το «ναι» στο τουρκικό δημοψήφισμα για την ενίσχυση των εξουσιών του προέδρου, πρόσθεσε.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *