ροή ειδήσεων

Συναγερμός στη Θράκη: Ξεκίνησαν «ιερό πόλεμο» οι οπαδοί του Ερντογάν!


Σε τεντωμένο σχοινί οι λεπτές ισσοροπίες στη Θράκη – Ιδιαίτερα μετά την απόπειρα
του πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου 2016, τα πιο ακραία στοιχεία, με τις πλάτες του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, επιχειρούν να μεταφέρουν και στη Θράκη την ένταση και τον διχασμό.

Στη Θράκη σήμερα ένας συρφετός από απίθανους ακραίους ιμάμηδες, δημοτικούς συμβούλους, λογής παράγοντες με αμφίδρομη σχέση με διαμορφωτές της κοινής γνώμης μέσα από τουρκόφωνες εφημερίδες, σάιτ, αναρτήσεις στο Διαδίκτυο κ.λπ. επιχειρούν, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, να αναπαραγάγουν την εθνικιστική-θρησκευτική υστερία και την ένταση που καλλιεργεί η Αγκυρα. Να στηθούν διχαστικά διλήμματα, που τις τελευταίες μέρες εντάθηκαν, τα οποία θέλουν την Τουρκία ως τη νέα μεγάλη δύναμη, όπως τη διαλαλεί ο Ταγίπ Ερντογάν, υπερασπιστή του μουσουλμανικού κόσμου που την πολεμά η Ευρώπη, γιατί τη φοβάται και ο «ευρω-φασισμός»!

Ολα όσα λέγονται από την κυβέρνηση της Αγκυρας εδώ και καιρό, με τον χαρακτήρα ενός πολιτικοθρησκευτικού συνονθυλεύματος, συχνά μεσσιανικού χαρακτήρα, μεταφέρονται και προβάλλονται μονομερώς, δηλητηριάζουν και ντοπάρουν μυαλά, εξαφανίζοντας τον αντίλογο. Οι απειλές ανοιχτά για «ιερούς πολέμους» στην Ευρώπη, όπως διατυπώθηκαν από τον υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, αποτελούν την πιο πρόσφατη κλιμάκωση, που αυξάνει τις ανησυχίες για αυτήν τη στρατηγική της έντασης του καθεστώτος Ερντογάν.

Στην Τουρκία από τη 15η Ιουλίου και μετά υπάρχει ένα πραγματικό πογκρόμ διώξεων εναντίον δεκάδων χιλιάδων ατόμων, με φυλακίσεις με συνοπτικές διαδικασίες, απολύσεις στον δημόσιο αλλά και στον ιδιωτικό τομέα κ.λπ. Κοντά 30.000 φάκελοι έχουν συγκροτηθεί εναντίον πολιτών για απόψεις που έχουν εκφράσει στο Διαδίκτυο.




Στα μειονοτικά ΜΜΕ δεν θα βρει κανείς το παραμικρό για όλα αυτά. Για τις όποιες αντιδράσεις υπάρχουν στην ίδια την Τουρκία αλλά και τις πολύ περισσότερες στο εξωτερικό. Πριν από μερικές ημέρες ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρόεδρος του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) -που είναι το κεμαλικό κόμμα της Τουρκίας-, Κεμάλ Κελιτσντάρογλου, μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος, αναφέρθηκε εκτενώς στη ζοφερή κατάσταση που έχει δημιουργήσει στη χώρα το καθεστώς Ερντογάν, όπου, όπως είπε, δεν υπάρχει πλέον δικαιοσύνη.

Με το διάταγμα έκτακτης ανάγκης, η ισχύς του οποίου παρατείνεται συνεχώς χρονικά, χιλιάδες άτομα διώκονται και φυλακίζονται ή απολύονται. Χιλιάδες καθηγητές πανεπιστημίων απομακρύνονται, 150 δημοσιογράφοι έχουν φυλακιστεί, χιλιάδες πολίτες διώκονται χωρίς κατηγορητήρια, ανέφερε, προσθέτοντας ότι μαζί παρακρατούνται και τα χρήματα των τραπεζικών τους λογαριασμών.




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *