επικαιρότητα

Πρωτοφανής δήλωση του Τούρκου προέδρου Ρ.Τ Ερντογάν - Απορρίπτει τις συνθήκες που καθορίζουν τα σύνορα στο ΑιγαίοΟ Τούρκος πρόεδρος Ρ.Τ. Ερντογάν θέτει ανοιχτά θέμα αναθεώρησης των συνθηκών που καθορίζουν την ελληνική εδαφική κυριαρχία στα νησιά του Αιγαίου, με τη διατύπωση ότι δεν δέχεται «τετελεσμένα».

Δηλαδή με σαφήνεια έθεσε θέμα αναθεώρησης των συνθηκών και οι συνθήκες ως γνωστόν με έναν μόνο τρόπο αλλάζουν: Με τα όπλα.

Το τουρκικό Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας, υπό την προεδρία του Ρ.Τ.Ερντογάν, μετά την ολοκλήρωση της συνδρίασης εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία «απορρίπτει την δημιουργία τετελεσμένων στο Αιγαίο».


Επισημαίνεται δε πως «έγινε περιεκτική αξιολόγηση των διαφορών στο Αιγαίο και των νόμιμων και ζωτικών δικαιωμάτων και συμφερόντων της Τουρκίας στο Αιγαίο, σε σχέση με τις εξελίξεις της τελευταίας περιόδου και τονίζουμε ότι δεν δεχόμαστ τετελεσμένα».

Πρόκειται για πρωτοφανή προσέγγιση που μόνο δεινά προμηνύει και για τις δύο χώρες, αφού ουσιαστικά προαναγγέλλεται ένοπλη σύγκρουση για αλλαγή των συνθηκών, αφού ως γνωστόν μόνο οι διεθνείς συνθήκες δημιουργούν τετελεσμένα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση:


Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: Μπορώ να βγάλω κ γω σχολή για μπάτσος να με πληρώνεται για να κάθομαι να καπνίζω κ να μιλάω στο κινητό ενώ μπροστά μου (στην Φανερωμένη) τα αυτοκίνητα μένουν κολλημένα επι μισή ώρα κ να μη με νοιάζει...;;;

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης