ροή ειδήσεων

Μήνυμα του προέδρου της Δωδεκανησιακής Ομοσπονδίας για την επέτειο Ενσωμάτωσης


ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αμερικής κ. Γιώργος Ανδριώτης σε συνέντευξη που παραχώρησε στον «Εθνικό Κήρυκα» με αφορμή την επέτειο Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου με την Ελλάδα, έστειλε μήνυμα ενότητας, διαφύλαξης, προστασίας και διάδοσης του πολιτισμού, των παραδόσεων και της Ελληνικής γλώσσας από την ομογένεια.

«Εμείς οι Ελληνες με τον μοναδικό μας πολιτισμό δεν επιτρέπεται σήμερα να έχουμε παραμελίσει τόσο πολύ την ιστορία μας και κυρίως την Ελληνική γλώσσα. Είναι εθνικό θέμα που πρέπει να απασχολήσει όλους, φορείς και συλλόγους. Οφείλουμε να προστατέψουμε τις αρχές και αξίες για τις οποίες έδωσαν τόσους αγώνες και έχυσαν το αίμα τους οι πρόγονοι μας. Η ομογένεια, που όπως πάντα πρωταγωνιστεί και πρωτοστατεί στους αγώνες προστασίας των εθνικών συμφερόντων, πρέπει να υπερασπιστεί τη διατήρηση της Ελληνικής μας ταυτότητας στη μεγάλη και φιλόξενη αυτή χώρα στην οποία ζούμε.

»Οι Δωδεκανήσιοι ομογενείς διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στους αγώνες υπέρ της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η δημιουργία το 1940 στη Νέα Υόρκη του Εθνικού Δωδεκανησιακού Συμβουλίου με ιδρυτή τον γιατρό από την Κάσο Νικόλαος Μαυρής. Ο ρόλος αυτού του φορέα ήταν πραγματικά καθοριστικός στον απελευθερωτικό αγώνα έχοντας επαφές με ανώτατα αμερικανικά κυβερνητικά κλιμάκια και διπλωματικά όργανα» τόνισε ο κ. Ανδριώτης.

Σε ερώτηση του «Ε.Κ.» για τις σχεδόν καθημερινές πρόσφατες τουρκικές παραβιάσεις στα νησιά της Δωδεκανήσου και του Αιγαίου ο κ. Ανδριώτης ανέφερε ότι πρόκειται για πρόβλημα διαχρονικό και απαιτείται ψύχραιμη αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει σήμερα μεγάλα προβλήματα και όλοι θα πρέπει να δείξουμε σύνεση, σοβαρότητα και αποφυγή βίας η οποία δεν ωφελεί κανέναν και σε τίποτα. Η εγρήγορση πρέπει να υπάρχει αλλά με τρόπο που δεν θα χειροτερεύει την κατάσταση. Οι βλέψεις των Τούρκων ήταν πάντα επικίνδυνες, πάντα είχαν στόχο επεκτατικό αλλά τα νησιά μας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της Ελληνικής επικράτειας αναγνωρισμένα από διεθνείς συνθήκες και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ.

»Εμείς οι Δωδεκανήσιοι οφείλουμε να προστατέψουμε τα νησιά στηρίζοντας την εκάστοτε Ελληνική κυβέρνηση η οποία είναι και η μόνη αρμόδια αρχή διαχείρισης διεθνών προβλημάτων και κρίσεων. Τέλος, με την ευκαιρία της επικοινωνίας μου αυτής θα ήθελα να προσκάλεσω όλη την ομογένεια στην κορυφαία Δωδεκανησιακή γιορτή για την επέτειο της Ενσωμάτωσης την Κυριακή 12 Μαρτίου με Δοξολογία στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Δημητρίου Αστόριας Χοροστατούντος του Μητροπολίτου Νέας Ιερσέης κ.κ. Ευάγγελου και αμέσως μετά ακολουθεί εορταστικό πρόγράμμα στο Πολιτιστικό Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης» της κοινότητας με ομιλία από τον δήμαρχο Νισύρου κ. Χριστοφή Κορωναίο και παραδοσιακούς χορούς από νησιώτικα συγκροτήματα» κατέληξε ο κ. Ανδριώτης.


Φωτο
Από πρόσφατη επέτειο της Ομοσπονδίας Δωδεκανησιακών Σωματείων Αμερικής στο Κέντρο «Πέτρος Γ. Πατρίδης»

ekirikas


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *