ροή ειδήσεων

Οι επαίτες και οι πλανόδιοι έπιασαν δουλειά!!


Πριν ακόμη ξεκινήσει η τουριστική σεζόν οι επαίτες και οι πλανόδιοι πωλητές έπιασαν δουλειά στην πόλη της Ρόδου. Ξέφραγο «αμπέλι» θύμισε η πόλη μας την περασμένη Τετάρτη που είχαν καταπλεύσει στο λιμάνι της τρία κρουαζιερόπλοια τα οποία είχαν μεταφέρει στο νησί μας 6.000 τουρίστες.
Σε όλη την Μεσαιωνική Πόλη αλλά και κατά μήκος του ξύλινου πεζόδρομου την περασμένη οι πλανόδιοι πωλητές αλλά και οι επαίτες είχαν πιάσει ανενόχλητοι τα πόστα τους. Η εικόνα που παρουσίαζε η πόλη μας στα μάτια των τουριστών που κυκλοφορούσαν εντός της Μεσαιωνικής Πόλης και του ξύλινου πεζόδρομου ήταν αποκαρδιωτική και σε καμιά περίπτωση δεν ταίριαζε στην φήμη της Ρόδου, ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού.
Παιδιά με ακορντεόν, με απροστάτευτα κουτάβια, γυναίκες με τα παιδιά τους στην αγκαλιά, πλανόδιοι πωλητές, μέσα στη μέση του πεζοδρομίου, σε κεντρικές πύλες της Παλιάς Πόλης, ήταν η εικόνα που αντίκρισαν οι επιβάτες των κρουαζιερόπλοιων, που κατέπλευσαν στο λιμάνι μας την περασμένη Τετάρτη και δεν συνάδει με έναν τουριστικό προορισμό αλλά με μια τριτοκοσμική χώρα.

Αν η πόλη της Ρόδου πριν ακόμη ξεκινήσει η τουριστική σεζόν παρουσιάζει την απαράδεκτη αυτή εικόνα μπορεί κάποιος να αναλογιστεί τι μέλλει γενέσθαι τους επόμενους μήνες που θα πυκνώσουν οι αφίξεις τουριστών και θα γεμίσει το νησί μας με «εισαγόμενους» αθίγγανους και επαίτες. Βέβαια στην δυσφημιστική εικόνα που παρουσίαζε η Ρόδος την περασμένη Τετάρτη πρέπει να προστεθεί και το γεγονός ότι, το λεωφορείο ανοικτού τύπου ήταν και πάλι σταθμευμένο παράνομα απέναντι από τον τουριστικό λιμένα σε σημείο που εμπόδιζε την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων και ενώ ο δήμος Ρόδου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του έχει υποδείξει χώρο για την στάθμευση του , στην ακτή Σαχτούρη.
Μπορεί οι αστυνομικές υπηρεσίες του νησιού μας να είναι υποστελεχωμένες όμως , δεν μπορεί και φέτος να συνεχίσει να επικρατεί η ανομία και η αταξία των προηγούμενων χρόνων. Είναι αδιανόητο σε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό , ο καθένας για να προστατέψει τα συμφέροντα του , να παρανομεί ,αγνοώντας τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τα αρμόδια όργανα.
Πάντως τώρα που είναι ακόμη αρχή της τουριστικής περιόδου ο δήμος Ρόδου που έχει τον κυρίαρχο και πρωταρχικό ρόλο στα τεκταινόμενα στην πόλη και στο νησί μας ,πρέπει να αναλάβει εκτός από τις ευθύνες που του αναλογούν και όλες εκείνες τις πρωτοβουλίες ,που απαιτούνται για την εύρυθμη λειτουργία τους. Η δημοτική αρχή πρέπει να απαιτήσει από τους ελεγκτικούς μηχανισμούς , περισσότερη και πιο αποτελεσματική αστυνόμευση ,αλλά κυρίως την αυστηρή τήρηση της νομοθεσίας και των αποφάσεων που λαμβάνει το δημοτικό συμβούλιο.
Τα περιθώρια έχουν στενέψει και οι αρμόδιοι φορείς δεν πρέπει να επαναπαυτούν στο γεγονός ότι, και φέτος οι αφίξεις ξένων τουριστών στο νησί μας θα σημειώσουν νέο ρεκόρ και επομένως να τα αφήσουν όλα στον αυτόματο πιλότο όπως τα προηγούμενα χρόνια.

http://12vima.gr



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

  1. Ανώνυμος25/3/17 15:11

    Πταίσμα είναι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/3/17 15:16

    μια λεξη.καταρα.βρωμιαρηδες χοντρες γυναικες αμορφωτες,λυπαμαι τα παιδια τους το μελλον τους ?..ασ κανει κατι η αστυνομια.σ ενα ξερονησι ολοι με νερο και ψωμι μονο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και μετα μας φταει το αεροδρομιο, το λιμενικο ταμείο και ολοι οι αλλοι εκτος της δημοτικης αστυνομιας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ανώνυμος25/3/17 21:51

    Δήμαρχε ξύπνα και ανάλαβε δράση χρησιμοποίησε τους νόμους ως έγκριτος νομικός. Σε ψηφίσαμε γιατί θέλαμε δήμαρχο με @ρχιδια! Κάνε κάτι διώξε τους γύφτους-ρομά-τσιγγάνους που καταπατούν δημόσιες περιουσίες κλέβοντας, βρομίζοντας περιοχές και ντροπιάζοντας το νησί μας! Κάνε κάτι με τους λεβέντες τους κράχτες στην παλιά πόλη που τόσα χρόνια δεν τους αγγίζει κανείς και μόνο προβλήματα δημιουργούν. Ελπίζω να κάνετε κάτι που δεν έκαναν οι υπόλοιποι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανώνυμος27/3/17 14:49

    Πρόβα τζενεράλε είναι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *