ροή ειδήσεων

Κορυφαίος προορισμός η Ρόδος για τους Σουηδούς επισκέπτες


Δυναμική η παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού Δήμου Ρόδου στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση «1ο Mediterranean Panorama 2017» στη Στοκχόλμη»

Οι Σουηδοί ανακαλύπτουν και πάλι τη Ρόδο



Με αυτή την πρόταση και με έκδηλη την ικανοποίηση, τοπικοί φορείς και τουριστικοί παράγοντες της Ρόδου, περιγράφουν τη σαφή προτίμηση και το ανανεωμένο ενδιαφέρον των Σουηδών επισκεπτών στο νησί μας, όπως προέκυψε κατά τη διάρκεια της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης «1ο Mediterranean Panorama 2017» που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 18-19 Μαρτίου 2017, στη Στοκχόλμη, στη Σουηδία.

Η πρώτη έκθεση Mediterranean Panorama διοργανώθηκε από τη North Events και είναι, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, η μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού στη Σουηδία. Αποτελεί δε συνέχεια της Grekland Panorama και διεξήχθη στον μεγάλο εκθεσιακό χώρο Stockholmsmässan της Στοκχόλμης, των 8.000 τετραγωνικών μέτρων.



Κορυφαίος λοιπόν προορισμός η Ρόδος για τους Σουηδούς επισκέπτες, σύμφωνα με τα στοιχεία των μεγάλων tour operators που συμμετείχαν στην έκθεση, βάσει των οποίων οι κρατήσεις για την Ελλάδα και τη Ρόδο ειδικότερα, καταγράφουν ανοδική πορεία, για τη φετινή τουριστική περίοδο.

Είναι γεγονός ότι ο τουρισμός από τη Σουηδία στη Ρόδο επανακάμπτει, μετά από σειρά ετών που είχε παρουσιάσει ύφεση. Και αυτό οφείλεται, όπως ανέφεραν οι περισσότεροι εκπρόσωποι του τουρισμού, όχι μόνον στη διαχρονική λατρεία των Σουηδών προς το νησί μας, αλλά και στις συντονισμένες προσπάθειες και ενέργειες τουριστικών φορέων και αρχών του τόπου προς αυτή την κατεύθυνση.



Σύμφωνα με τα στοιχεία του Διεθνούς Αερολιμένα «Διαγόρας» της Ρόδου, αφίξεις τουριστών από τη Σουηδία κατέγραψαν το έτος 2016 αύξηση της τάξης του 14% σε σχέση με το έτος 2015 κατατάσσοντας τους Σουηδούς τουρίστες στην τέταρτη θέση της κατανομής αφίξεων κατά χώρα προέλευσης, σειρά που όπως όλα δείχνουν θα ανατραπεί τη φετινή σαιζόν.

Το Δήμο Ρόδου εκπροσώπησε στην έκθεση, ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Τέρης Χατζηιωάννου, που είχε σημαντικές συναντήσεις και επαφές με Σουηδούς ομολόγους τους, επιχειρηματίες και άλλους τουριστικούς φορείς.

Επεσήμανε δε ότι «η σκανδιναβική αγορά έχει μεγάλη αξία για τη Ρόδο. Μην ξεχνάμε ότι η Σουηδία ήταν η πρώτη χώρα που άνοιξε το δρόμο στο τουριστικό θαύμα της Ρόδου. Η Ρόδος αποτελούσε ανέκαθεν αγαπημένο προορισμό για τους Σκανδιναβούς τουρίστες. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι οι σημαντικότεροι επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες (repeaters), που αγάπησαν το νησί και έχουν πολλούς φίλους εδώ, είναι από αυτές τις χώρες».



Δυναμική και αποτελεσματική ήταν, κατά γενική ομολογία, η παρουσία της Ρόδου μέσω της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, σε δικό της χώρο στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Η αγαστή συνεργασία της Διευθύντριας της Διεύθυνσης Τουρισμού κας Βεατρίκης Σέρβου και της Προϊσταμένης του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού κας Ειρήνης Χατζηνικολάου με εκπροσώπους του τουρισμού της Σουηδίας, επιχειρηματίες, αλλά και ξενοδόχους, που συμμετείχαν στην έκθεση, είχε ως αποτέλεσμα την αποτελεσματική συνεργασία όλων με στόχο την προβολή της Ρόδου, σε περισσότερους φορείς της Σουηδίας.

Επιφανείς προσωπικότητες του τουρισμού σε Σουηδία και Ελλάδα που επισκέφθηκαν το stand της Ρόδου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, όπως ο πρέσβης της Ελλάδος στις χώρες της Σκανδιναβίας και της Βαλτικής κ. Δημήτρης Τουλούπας, που δήλωσε ιδιαίτερα ενθουσιασμένος από τη συνολική παρουσία της Ρόδου στην έκθεση, ενημερώθηκε από τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού για τις δράσεις και γενικότερα τη λειτουργία του Δήμου Ρόδου στο συγκεκριμένο τομέα και πήρε ενημερωτικό υλικό για το νησί.

«Το έντονο ελληνικό χρώμα που είχε η έκθεση γεγονός που επιβραβεύθηκε με ενθουσιασμό, από χιλιάδες Σουηδούς που έζησαν μοναδική εμπειρία κατά τη διάρκεια δύο ημερών» υπογράμμισε ο κ. Παύλος Μούρμας, αναπληρωτής προϊστάμενος του Ε.Ο.Τ Σκανδιναβίας και Βαλτικής, εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίηση του για τα θετικά αποτελέσματα της έκθεσης.

Στην πρωτιά της Ρόδου ανάμεσα στους προορισμούς που επιλέγουν οι Σουηδοί για τουρισμό, αναφέρθηκε και η υπεύθυνη Ενημέρωσης και Διεθνών Σχέσεων του Ε.Ο.Τ Σκανδιναβίας και Βαλτικής κα Αλεξάνδρα Σαραντίδη, υπογραμμίζοντας το σχέδιο που επεξεργάζεται ο Ε.Ο.Τ Σκανδιναβίας «να στραφούν οι τουρίστες των χωρών αυτών και προς τις εναλλακτικές μορφές τουρισμού που διαθέτει η Ελλάδα και φυσικά η Ρόδος».

Το περίπτερο της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και φυσικά το stand της Ρόδου επισκέφθηκαν επίσης οι αντιπεριφερειάρχες Θεσσαλίας Χρήστος Καλομπάτσιος και Κωνσταντίνος Νούσιος καθώς και ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου κω κ. Ηλίας Σιφάκης.

Τη διαπίστωση ότι οι επισκέπτες στο χώρο της Ρόδου στην έκθεση Mediterranean Panorama 2017, είχαν επισκεφθεί και παλιά τη Ρόδο και γενικώς τα Δωδεκάνησα, επεσήμανε με τη σειρά της η κα Άντα Καραγιάννη, αποκλειστικός συνεργάτης της North Events στα Δωδεκάνησα, η οποία είχε και ενεργό συμμετοχή στο stand της Ρόδου και η οποία τόνισε τα εξής: «αναθερμαίνονται οι σχέσεις μας με τη Σουηδία. Πολλοί tour operators προχωρούσαν σε κρατήσεις ακόμα και στην έκθεση. Θέλει υπομονή και αφοσίωση στο έργο. Με μικρά βήματα έρχεται η πρόοδος».

Ξεχωριστή παρουσία είχαν και τα ξενοδοχεία της Ρόδου Esperia Group, Atrium Hotel Luxury Resort Collection, Kresten Hotel Villas & Spa, H Hotel Collection και Seraton Rhodes Resort, εκπρόσωποι των οποίων συνεργάσθηκαν άψογα με τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου προς τον κοινό σκοπό, την προβολή του νησιού στη Σουηδία και την προσέλκυση τουριστών από τις Σκανδιναβικές χώρες.

Σημαντική βοήθεια προς τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού προσέφερε, η διευθύντρια του ξενοδοχείου Bellevue Suites κ. Ιωάννα Μέγρη, με την ενεργή συμμετοχή της στις επαφές με εκπροσώπους τουριστικών παραγόντων, αλλά και με τη διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού.

Στους επισκέπτες προσφέρθηκαν επίσης τοπικά προϊόντα του νησιού, όπως το παραδοσιακό μελεκούνι και άλλα παραδοσιακά γλυκίσματα, προσφορά της εταιρίας «Ποντικάκης Γεώργιος και Σία Ο.Ε. – Pane Di Capo».

Το ενδιαφέρον των επισκεπτών τράβηξε και το περίπτερο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λίνδου «Ο Απόστολος Παύλος» το οποίο βραβεύθηκε από τους διοργανωτές της έκθεσης. Τη ικανοποίηση του για τη συγκεκριμένη διάκριση εξέφρασε ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Νίκος Ελευθερίου τονίζοντας ότι «το βραβείο αυτό περιποιεί τιμή για τη Λίνδο αλλά και για όλο το νησί».

Αξιοσημείωτη ήταν και η εμφάνιση του περιπτέρου του ΙΝ.ΚΑ. Ρόδου , με τον πρόεδρο του κ. Γιώργο Ευγενικό να επικεντρώνεται στις προσπάθειες του Δήμου Ρόδου και φορέων του τουρισμού, προς τον κοινό στόχο, αυτό της προσέλκυσης όχι μόνον περισσοτέρων τουριστών στο νησί, αλλά του ποιοτικού τουρισμού.

Τη δυναμική και επιτυχημένη παρουσία της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου, υπογράμμισε με τη σειρά της και η αντιδήμαρχος Τουρισμού κ. Μαρίζα Χατζηδημητρίου, εστιάζοντας στα θετικά μηνύματα που έρχονται από την Mediterranean Panorama 2017. «Όλα δείχνουν πως επετεύχθη ο στόχος που έθεσε από την αρχή ο Δήμος της Ρόδου με την παρουσία του και σε αυτήν τη Διεθνή Τουριστική Έκθεση, που δεν είναι άλλος από την εδραίωση της Ρόδου στη συνείδηση των επισκεπτών της ως μοναδικού προορισμού που καλύπτει όλες τις απαιτήσεις, ενός τόπου διακοπών που σου προσφέρει ότι επιθυμήσεις».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη έκθεση μοιράσθηκε και το νέο έντυπο της Ρόδου, που επιμελήθηκαν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού και το οποίο απέσπασε θετικά σχόλια από όλους τους, εμπλεκόμενους με τον τουρισμό, φορείς.

http://12vima.gr

Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *