ροή ειδήσεων

Αεροδρόμιο Ορλί: Εξτρεμιστής μουσουλμάνος άρπαξε το όπλο στρατιώτη και τον σκότωσαν


Γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών ο δράστης της επίθεσης - Η αστυνομία αναζητά συνεργό του - Εκκενώθηκε το αεροδρόμιο Πανικός και πυροβολισμοί στις 08:30 το πρωί του Σαββάτου (ώρα Γαλλίας) στο αεροδρόμιο του Ορλί στο Παρίσι, όταν ένας άντρας άρπαξε το όπλο ενός στρατιώτη.

Ο στρατιώτης πυροβόλησε τον δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός από τα πυρά, σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

«Ένας άντρας υφάρπαξε ένα όπλο από έναν στρατιωτικό και στη συνέχεια κατέφυγε μέσα σε ένα κατάστημα του αεροδρομίου, πριν σκοτωθεί από τις δυνάμεις ασφαλείας», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών ενώ όπως διευκρινίσθηκε από την ίδια πηγή δεν υπήρξαν τραυματίες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η κατάσταση έχει σταθεροποιηθεί ενώ στο σημείο έχει μεταβεί και ο Υπ. Εσωτερικών, Bruno Le Roux.

Η γαλλική Αστυνομία ενημέρωσε μέσω Twitter ότι εκτυλίσσεται επιχείρηση στο χώρο και κάλεσε τους πολίτες να αποφύγουν το αεροδρόμιο.



Οι αστυνομικοί ερευνούν εάν υπάρχει συνεργός του δράστη, ενώ πυροτεχνουργοί που εξέτασαν το χώρο δεν βρήκαν εκρηκτικά.

Ο αερολιμένας, ο δεύτερος μεγαλύτερος της γαλλικής πρωτεύουσας, εκκενώθηκε, με 3.000 επιβάτες να υποχρεώνονται να εγκαταλείψουν τις εγκαταστάσεις, ενώ το δυτικό τέρμιναλ του αεροδρομίου άνοιξε περίπου 4 ώρες μετά το συμβάν, στις 2 ώρα Ελλάδος.



Εξτρεμιστής μουσουλμάνος ο δράστης Σύμφωνα με τα όσο έγιναν γνωστά, πρόκειται για έναν ριζοσπαστικοποιημένο μουσουλμάνο ο οποίος ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών. Σύμφωνα με τη γαλλική «Le Figaro» ο άνδρας ήταν αρχικά γνωστός στις αρχές για εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών ενώ στη συνέχεια είχε τεθεί υπό παρακολούθηση γιατί υπήρχαν υποψίες ότι είχε ριζοσπαστικοποιηθεί κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη φυλακή. Ωστόσο όπως επισημαίνει η εφημερίδα η παρακολούθησή του διεκόπη κάποια στιγμή χωρίς να έχει γίνει γνωστό γιατί και πότε συνέβη αυτό.



Αυτόπτης μάρτυρας: Κρατούσε από το λαιμό μια γυναίκα στρατιωτικό - Απειλούσε άλλους δύοΈνας αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού περιγράφει στην γαλλική εφημερίδα Le Figaro όσα είδε και άκουσε. «Άκουσα φωνές και είδα στρατιωτικούς να κινούνται. Ένας άντρας κρατούσε μια γυναίκα στρατιωτικό όμηρο, την κρατούσε από το λαιμό και απειλούσε άλλους δύο στρατιωτικούς με το όπλο της. Ήταν σοβαρό. Αμέσως μετά εμείς απομακρυνθήκαμε, κατεβήκαμε τις σκάλες και άκουσα πυροβολισμούς», λέει ο άντρας. Μάλιστα προσθέτει πως πριν φύγουν, πρόσεξε μια τσάντα στην μέση της αίθουσας: «Δεν ξέραμε τι είχε μέσα».

Tην ίδια ώρα νωρίτερα το πρωί ένας αστυνομικός δέχθηκε πυροβολισμούς και τραυματίστηκε βόρεια του Παρισιού στη διάρκεια οδικού ελέγχου από τον ίδιο άντρα όπως επιβεβαιώνει η Αστυνομία και το υπ. Εσωτερικών.

Εικόνα μέσα από το αεροδρόμιο





















Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *