ροή ειδήσεων

Αξιοποιούνται τα Δημοτικά Λουτρά και τα Παλιά Σφαγεία


Πρόσω ολοταχώς για την αξιοποίηση δύο σημαντικών δημοτικών ακινήτων, τα δημοτικά λουτρά γνωστά ως Χαμάμ και τα Παλιά Σφαγεία, προχωρά εντός του 2017 η δημοτική αρχή.
Πρόκειται για δύο «φιλέτα» που ανήκουν στο Ροδιακό λαό και τα οποία θα ανατεθούν μετά από διεθνή διαγωνισμό σε ιδιώτες – επενδυτές , για την λειτουργία και εκμετάλλευση τους, καθώς χρήζουν επισκευής και ανακαίνισης. Ήδη ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος έδωσε εντολή στην αρμόδια διεύθυνση αξιοποίησης δημοτικής ακίνητης περιουσίας ,μόλις υπογραφεί η σύμβαση για την εκμίσθωση του «Ιαλύσιον» να κάνει το επόμενο βήμα να ξεκινήσει ,δηλαδή τη διαδικασία για να βγει στα «αέρα» η προκήρυξη του διαγωνισμού για τα δημοτικά λουτρά και τα Παλιά Σφαγεία.
Για τα δύο αυτά ακίνητα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, υπάρχει επενδυτικό ενδιαφέρον καθώς βρίσκονται σε πλεονεκτικές θέσεις στην πόλη μας. Τα Παλιά Σφαγεία βρίσκονται πλησίον του λιμένα της Ακαντιάς και της Νέας Μαρίνας , στο παραλιακό μέτωπο της πόλη μας το οποίο είναι στις προθέσεις και της σημερινής δημοτικής αρχής, η συνολική αναβάθμιση του. Είναι ένα κτίριο το οποίο μπορεί να στεγάσει διάφορες χρήσεις, αν και στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα χρήζει «βαριών» παρεμβάσεων. Σήμερα το κτίριο των Παλιών Σφαγείων ,λειτουργεί ως κέντρο προσωρινής φιλοξενίας των προσφύγων,όμως η δημοτική αρχή γνωρίζει και πολύ καλά μάλιστα που πρόκειται για ένα δημοτικό ακίνητο το οποίο οφείλει να αξιοποιήσει προς όφελος του Ροδιακού λαού, με στόχο την αναβάθμιση της περιοχής στην οποία βρίσκεται αλλά και για να εισρέψουν επιπλέον χρήματα στα ταμεία του δήμου.
Ήδη ο κ. Χατζηδιάκος αναζητά εναλλακτικές λύσεις για την προσωρινή φιλοξενία των προσφύγων , καθώς το κλείσιμο της προσωρινής δομής που λειτουργεί προσωρινά στα Παλιά Σφαγεία είναι μονόδρομος. Την πολιτική βούληση της δημοτικής αρχής για την αξιοποίηση του ακινήτου την έχει γνωστοποιήσει και στην κυβέρνηση η οποία οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες της για την φιλοξενία των προσφύγων.
Το δεύτερο ακίνο το «Γενί Χαμάμ» (δημοτικά λουτρά), βρίσκεται στην πλατεία Αρίωνος, στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου. Θυμίζουμε ότι το Χαμάμ στην Μεσαιωνική Πόλη παραμένει εκτός λειτουργίας εδώ και πολλά χρόνια, ενώ είχαν εκπονηθεί μελέτες έως και το 2013 σχετικά με την συντήρησή του.
Στο παρελθόν είχαν γίνει δύο απόπειρες αξιοποίησης του δημοτικού ακινήτου οι οποίες όμως είχαν ναυαγήσει και όπως είναι εγκαταλελειμμένο χρήζει σημαντικών παρεμβάσεων στον εσωτερικό χώρο του για την συντήρηση και ανακαίνιση του. Μάλιστα στο παρελθόν
είχε εξεταστεί και το ενδεχόμενο να συμμετέχουν στην ανακαίνιση και αξιοποίηση του Χαμάμ, και ξενοδόχοι που δραστηριοποιούνται είτε στην πόλη, είτε μέσα στην Μεσαιωνική Πόλη της Ρόδου όμως το σχέδιο έπεσε στο κενό καθώς τα κόστη ήταν απαγορευτικά.
Ήδη ο κ. Χατζηδιάκος έδωσε εντολή στην αρμόδια υπηρεσία του δήμου να προχωρήσει την διαδικασία σύνταξης της διακήρυξης για την δημοπρασία του ακινήτου των Δημοτικών Λουτρών που όπως εκτιμάται θα γίνει εντός του 2017
Να σημειωθεί ότι, η αξιοποίηση της δημοτικής ακίνητης περιουσίας αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την παρούσα δημοτική αρχή . Ήδη από την αρχή της θητεία της μέχρι σήμερα έχει αξιοποίηση ,αναθέτοντας την συντήρηση και λειτουργία σε ιδιώτη

http://12vima.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *