επικαιρότητα

ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΡΟΔΟΥ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ Ε.Κ.Ρ.


Είμαστε υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στον πρόεδρο του Ε.Κ.Ρ. και να του επιστρέψουμε τους χαρακτηρισμούς .
Εμείς έχουμε πει πάντα την αλήθεια στους εργαζόμενους και πάντα όπως έχουν τα πράγματα.

Δεν κοροϊδέψαμε και δεν παραμυθιάσαμε ποτέ κανέναν εξάλλου δεν είναι της ιδεολογικής μας αγκύλωσης όπως λέει, να λέμε ψέματα όπως κάνουν εδώ και χρόνια άλλες παρατάξεις και πολιτικές που υπηρέτησε και υπηρετεί ο κ. Χατζησαββας και που έχουν οδηγήσει το εργατικό κίνημα στην εξαθλίωση.

1.Του απαντάμε ευθέως ότι ο ίδιος είναι που λείπει από τα προβλήματα των εργαζομένων στην αγορά και δεν έχει ΚΑΜΙΑ ιδέα για αυτά και σε τι τρομοκρατικό περιβάλλον δουλεύουν οι εργαζόμενοι στην περιοχή μας .

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπάλληλων Ρόδου ήταν και είναι πάντα δίπλα στους εργαζόμενους με την παρουσία του και τις δράσεις του.

2.Ο κ. Χατζησαββας επιμένει να λέει πως το άνοιγμα του ωραρίου των καταστημάτων για την τουριστική περίοδο είναι για τα μικρά τουριστικά ,της παλιάς πόλης ,για τα γουναράδικα και τα καταστήματα του φαληρακιου, που εμείς έχουμε τονίσει ξανά και ξανά ότι με τους συγκεκριμένους αυτοαπασχολούμενους δεν έχουμε τίποτα να μοιράσουμε .Η’ το λέει για να δικαιολογήσει την στάση του η’ έχει άγνοια τελείως για το ποια μαγαζιά εκμεταλλεύονται την συγκεκριμένη ρύθμιση . Φυσικά και ξέρουμε πολύ καλά τι γράφει η εγκύκλιος που υπέγραψε ,άλλωστε αυτή την ίδια εγκύκλιο το σωματείο μας εναντιώνεται και παλεύει χρόνια όχι για να κλείσουν τα αμιγώς τουριστικά μαγαζιά της παλιάς πόλης και τα μικρομάγαζα των αυτοαπασχολούμενων όπως προσπαθεί να μας κατηγορήσει ότι αναφερόμαστε ο κ. Χατζησαββας (Το ανέφερε μάλιστα ο πρόεδρος μας Μ.Κατσουρακης σε τοποθέτηση του στην ΕΡΑ Ρόδου στις 24/3 ) αλλά ότι αυτή η εγκύκλιος καταστρατηγείται από πολλούς ιδιοκτήτες μαγαζιών που βαφτίζουν τα μαγαζιά τους τουριστικά και απασχολούν τους εργαζόμενους τους με ψίχουλα επτά ημέρες την εβδομάδα αφού τους έχουν βάλει πρώτα να υπογράψουν κατάπτυστες και απαράδεκτες ατομικές συμβάσεις εργασίας από αυτές που προτείνουν οι περισσότεροι λογιστές και νομικοί σύμβουλοι των εργοδοτών.(Κάτι που η πλειοψηφία της Διοίκησης του Ε.Κ.Ρ. η’ έχει τελείως άγνοια η’ θέλει επιμελώς να το αγνοεί ) Εμείς από τα 5 τελευταία χρόνια έχουμε την εμπειρία αλλά είχαμε και πολλές καταγγελίες εργαζομένων ότι δεν παρατείνουν το ωράριο τους μόνο τα τουριστικά και τα μικρά εμπορικά στην παλιά πόλη , το κέντρο της πόλης και στις τουριστικές περιοχές αλλά και μεγαλύτερα εμπορικά πάνω των200 τμ που απασχολούν προσωπικό στο κέντρο της πόλης αλλά και σε άλλες τουριστικές περιοχές του νησιού .Επίσης μεγάλα σουπερ μάρκετ όχι αλυσίδων αλλά ντόπιων επιχειρηματιών που απασχολούν το προσωπικό τους μέχρι πολύ αργά το βράδυ αλλά και κάθε ΚΥΡΙΑΚΗ, με την δικαιολογία ότι τα μαγαζιά τους είναι σε τουριστικές περιοχές. Οι εργαζόμενοι που απασχολούνται δεν πληρώνονται ούτε για τις επί πλέον ώρες αλλά ούτε για την Κυριακή αφού οι επιχειρηματίες καλύπτονται τάχα πίσω από τις ατομικές συμβάσεις που έχουν βάλει με το ζόρι να υπογράψουν οι εργαζόμενοι. Και αυτό εμείς το καταγγέλλουμε κάθε χρόνο αλλά η απάντηση που παίρνουμε είναι ότι υπάρχουν θεσμικά όργανα για να λύσουν το πρόβλημα .Δεν μπορούμε λοιπόν εμείς να παίζουμε τον ρόλο της αστυνομίας, της διεύθυνσης εμπορίου ,της επιθεώρησης εργασίας και φυσικά της περιφέρειας που είναι η μεγαλύτερη εξουσία του τόπου και αυτή που αποφασίζει για το συγκεκριμένο θέμα.

3.Ας ενημερωθεί ο κ. Χατζησαββας από την επιθεώρηση εργασίας πόσοι εργαζόμενοι που σηκώνουν κεφάλι και δεν φοβούνται κάνουν κάθε χρόνο καταγγελία που μένουν απλήρωτοι για τα δεδουλευμένα τους από τουριστικά μαγαζιά. Φαίνεται ότι ο κ. Χατζησαββας γνωρίζει το τι συμβαίνει στις επιχειρήσεις μόνο θεωρητικά. Δεν γνωρίζει για την τρομοκρατία ,τις απολύσεις και τον φόβο των εργαζομένων να συσπειρωθούν στα σωματεία.

Σε όλα αυτά που αναφέραμε παραπάνω φαίνεται ξεκάθαρα ότι οι διάφοροι νόμοι που αναφέρονται στην εγκύκλιο όλα αυτά τα χρόνια, ότι δεν διασφαλίζονται καθόλου τα δικαιώματα των εργαζομένων για τα οποία αγωνιζόμαστε.

4.Οσο για το θέμα ότι πάνω στη δική μας ρύθμιση του ανοίγματος του ωραρίου και του ανοίγματος των καταστημάτων και τις Κυριακές την τουριστική περίοδο που βασίστηκε το ΣτΕ για να ακυρώσει τις 52 Κυριακές που είχε νομοθετήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, θέλουμε να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι ακριβώς στο ίδιο ακριβώς πλαίσιο είχε στηριχτεί η Κυβέρνηση και για να τις νομοθετήσει. Οι εργαζόμενοι βέβαια στον κλάδο με την συγκεκριμένη ρύθμιση δεν θα δουλεύουν 52 Κυριακές απλήρωτοι αλλά 40 ΚΥΡΙΑΚΕΣ.5.Για τις υπόνοιες τώρα που αφήνει ο κ. Χατζησαββας για τις δράσεις του Σωματείου μας το κάνει για να αφήσει εντυπώσεις, το ίδιο παραμυθάκι κάθε φορά.

Αν η Διοίκηση του Σωματείου μας προσπαθεί να οργανώσει τους εργαζόμενους του κλάδου ,και αν αγωνίζεται για αυτούς το ξέρουν οι εργαζόμενοι και αυτοί που μας συναντούν στο μετερίζι του αγώνα καθημερινά και όχι αυτοί που προσπαθούν να λύσουν τα προβλήματα των εργαζομένων από τα γραφεία.

Το Σωματείο μας έκανε δεκάδες παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς ενημερώνοντας τους εργαζόμενους και προσπαθώντας να λύσει προβλήματα τους .

Εκεί ήταν στους ΒΕΡΟΠΟΥΛΟΥΣ και νυν MY MARKET εκεί ήταν στους ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥΣ ,στα BAZAAR,στις

στις πολυεθνικές του εμπορίου ZARA,H/M,HONDOS,SEMPHORA κ.α ,εκεί ήταν και σε αλυσίδες ντόπιων σουπερ μάρκετ .Μάλιστα με τους εργαζόμενους από MY MARKET και ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥΣ οργάνωσε και συσκέψεις όπου σε μια καλέστηκε και παρευρέθηκε ο ίδιος ο κ. Χατζησαββας και μάλιστα την περιέβαλε στην εισήγηση του στις δράσεις του προέδρου του Ε.Κ.Ρ. στο ετήσιο συνέδριο.6.Επειδη φαίνεται ότι η μνήμη του έχει πάθει μπλακ άουτ του θυμίζουμε λοιπόν ότι για το θέμα των καταστημάτων που ήταν ανοικτα τις Κυριακές παράνομα τον περασμένο χρόνο αφού ενημερώθηκε από το Σωματείο μας και αφού εμείς είχαμε κάνει ότι μπορούσαμε με παρεμβάσεις μας ,ο ίδιος και ο πρόεδρος του Σωματείου μας Μ.ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ έκαναν παρέμβαση στην αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου, και εσταλεισαν επιστολές σε όλες τις υπηρεσίες για το θέμα.

7.Επίσης αναφέρει ότι το Εργατικό Κέντρο Ρόδου επί 12μηνης βάσης μετακαλεί κλιμάκια Κοινωνικών και Τεχνικών Επιθεωρητών από την Αθήνα, προσπαθώντας να βάλει μία τάξη στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας που επικρατούν στην περιοχή μας και να υπερασπιστεί τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Ενημερώνουμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου μας κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν μας ειδοποίησε όταν αυτοί οι επιθεωρητές ερχόταν, για να κάνουμε ένα έλεγχο και στον δικό μας κλάδο .Τη μόνη ενημέρωση για αυτό την είχαμε κατόπιν εορτής σε κάποιο Δ.Σ. του Ε.Κ.Ρ. Αναρωτιόμαστε γιατί άραγε δεν ενημερωνόμαστε έγκαιρα ?Υ.Γ. Επειδή ο κ.Χατζησαββας έχει μάθει να έχει αυτός τον τελευταίο λόγο και με διαφορές

ρητορικές να προσπαθεί να επηρεάσει συνειδήσεις αυτή την φορά δεν θα του κάνουμε τη

χάρη και τον τελευταίο λόγο θα τον έχουν οι εργαζόμενοι.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Μ.ΚΑΤΣΟΥΡΑΚΗΣ     Κ.ΤΣΟΥΡΟΥΤΗΣ


ΡΟΔΟΣ 27-3-2017

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα