ροή ειδήσεων

Θέμα χρόνου ο ανασχηματισμός στο Δήμο Ρόδου


Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος για τον ανασχηματισμό στο δήμο Ρόδου. Ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μέσα στο Σαββατοκύριακο έχει λάβει τις τελικές αποφάσεις του, μέρος των οποίων αναμένεται να ανακοινώσει στην σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου κατά τη διάρκεια της οποίας θα εκλεγούν τα νέα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των οργανισμών και των επιχειρήσεων του Δήμου καθώς επίσης θα τοποθετηθούν και οι πρόεδροι τους.

Από τις σημερινές επιλογές του θα διαφανούν και οι όποιες αλλαγές γίνουν στα πρόσωπα που θα κληθούν να αναλάβουν θέσεις αντιδημάρχων και εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, θα γίνουν ριζικές αλλαγές στο διοικητικό- επιτελικό σχήμα του δήμου Ρόδου και με βάση τον νέο Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του. Η ανακοίνωση της τελικής απόφασης του για τον ανασχηματισμό στο Δήμο θα γίνει αν όχι αύριο, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 15 του μηνός που είναι η καταληκτική ημερομηνία που προβλέπει και ο «Καλλικράτης»

Αν και ο κ. Χατζηδιάκος εξακολουθεί να κρατά κλειστά τα χαρτιά του, έχει διαμηνύσει στους συνεργάτες του ότι, η ευθύνη για τον ανασχηματισμό και τις όποιες αλλαγές γίνουν , θα βαραίνει αποκλειστικά τον ίδιο και μόνο. Όμως το προηγούμενο διάστημα έχει βολιδοσκοπεί τις προθέσεις όλων των συνεργατών του, αφού είχε διαδοχικές συναντήσεις και επαφές με τους αντιδημάρχους, προέδρους οργανισμούς και επιχειρήσεων και εντεταλμένους δημοτικούς συμβούλους και κατέγραψε τις προτάσεις τους.

Πάντως οι πληροφορίες αναφέρουν ότι, ο Δήμαρχος θα προχωρήσει σε ριζικές αλλαγές και σε «βαθιές τομές» σε όλα τα επίπεδα. Ήδη έχει ξεκαθαρίσει στους συνεργάτες του ότι, θα δοκιμαστούν σε καίριες θέσεις όλα τα μέλη της δημοτικής αρχής και επομένως δεν αποκλείεται δημοτικοί σύμβουλοι που σήμερα ανήκουν στην δεύτερη γραμμή στον ανασχηματισμό να κληθούν να αναλάβουν ακόμη και αντιδήμαρχοι ή και πρόεδροι οργανισμών ή επιχειρήσεων.

Όμως «πονοκέφαλο» στον κ. Χατζηδιάκο για τις όποιες επιλογές του αποτελεί το γεγονός ότι, από τους 11 αντιδημάρχους που προβλέπει ο Καλλικράτης οι εφτά είναι έμμισθοι και οι υπόλοιποι τέσσερις άμισθοι. Στην δεύτερη κατηγορία σήμερα ανήκουν οι αντιδήμαρχοι Αγαπητός Πάλλας , Σάββας Διακοσταματίου, Μαρίζα Χατζηλαζάρου και Στέργος Παρδαλός.

Ο κ. Χατζηδιάκος στο δεύτερο μισό της θητείας του που είναι κρίσιμη και σημαντική ενόψει των δημοτικών εκλογών του 2019, επιθυμεί πάση θυσία να αναστρέψει το όποιο αρνητικό κλίμα έχει δημιουργηθεί στους πολίτες για την παρούσα δημοτική αρχή και να κλείσει ζητήματα που προέκυψαν στο εσωτερικό της παράταξης του, από την αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων. Το πρωτεύον για τον Δήμαρχο ήταν να ξεκαθαρίσει τις θεματικές ενότητες των αντιδημάρχων και εντεταλμένων δημοτικών συμβούλων και στην συνέχεια προχώρησε στην επιλογή των προσώπων που θα κληθούν να υπηρετήσουν τις θέσεις αυτές.

Να σημειωθεί ότι , μέχρι σήμερα μια θέση αντιδημάρχου έχουν εξασφαλίσει οι Σάββας Διακοσταματίου και Μιχάλης Παλαιολόγου. Ο κ . Διακοσταματίου με την εκλογή στην θέση του προέδρου της οικονομικής επιτροπής έχει «κλείσει» την αντιδημαρχία Οικονομικών που κατέχει μέχρι σήμερα. Ο κ. Παλαιολόγου που τοποθετήθηκε πρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής στην θέση του Γιώργου Κακούλη, θα συνεχίσει να είναι αντιδήμαρχος μέχρι την λήξη της θητείας της παρούσας δημοτικής αρχής και όπως αναφέρουν οι πληροφορίες θα παραμείνει στην αντιδημαρχία καθαριότητας- καθημερινότητας στην οποία επιτελεί σημαντικό και μετρήσιμο έργο.

Πάντως ο κ. Χατζηδιάκος ο οποίος όπως όλα δείχνει θα είναι εκ νέου υποψήφιος για τον δημαρχιακό θώκο στις δημοτικές εκλογές του 2019, θα επιδιώξει με τον ανασχηματισμό στον οποίο θα προβεί να διατηρήσει τις ισορροπίες στη παράταξη του και κυρίως να διασφαλίσει την ενότητα και την συνοχή της.

Αναλυτικά στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου περιλαμβάνονται τα εξής θέματα:

Eνημέρωση από τον κ.Δήμαρχο και τους κ.κ. Αντιδημάρχους,

Εντεταλμένους Συμβούλους και Δημοτικούς Συμβούλους.

1.Εκλογή μελών Διοικητικού Συμβουλίου Δημοτικού Οργανισμού Πρόνοιας (ΔΟΠ).

2.Ορισμός μελών/εκπροσώπων Διοικητικών Συμβουλίων:

2.1.Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού (Δ.Ο.Π.Α.Ρ).

2.2.Κοινωφελούς Επιχείρησης Συγκοινωνιών Δήμου Ρόδου με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΡΟΔΑ»

2.3.ΔΕΥΑ ΡΟΔΟΥ

2.4.Ανώνυμης Μονομετοχικής Εταιρείας με την επωνυμία «ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΡΟΔΟΥ (Δ.Ε.Ρ.Μ.ΑΕ)

2.5. ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ

2.6.Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία «ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ»

2.7.Ν.Π.Δ.Δ με την επωνυμία «ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΡΟΔΟΥ»

2.8.Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας Κοινωνικής Φροντίδας και Ανάπτυξης Δήμου Ροδίων «ΑΜΚΕ»

2.9.Οργανισμού Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού (ΠΡΟΤΟΥΡ)

2.10.ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ Ν.ΔΩΔ/ΣΟΥ.

2.11.ΚΕΚ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ Α.Ε

2.12.Κέντρου Πρόληψης των εξαρτήσεων «ΔΙΟΔΟΣ»

3.ΘΕΜΑΤΑ Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ & ΥΓΕΙΑΣ

(Εισηγήτρια: Αντιδήμαρχος κ.Α.Ζωάννου)

3.1.Αποδοχή χρηματοδότησης από την Ελληνική Εταιρεία Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης για την υλοποίηση του υποέργου «Βοήθεια στο Σπίτι 2016»,αρ.πρωτ.14/14787/2017.

3.2.Ανανέωση συμβάσεων της Πράξης «Λειτουργία Ξενώνα Φιλοξενίας γυναικών θυμάτων βίας Δήμου Ρόδου με κωδικό ΟΠΣ (MIS) 5000568 του Ε.Π. «Νότιο Αιγαίο 2014-2020».

3.3.Ανανέωση συμβάσεων της Πράξης «Λειτουργία Κέντρου Συµβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών θυµάτων βίας ∆ήµου Ρόδου» µε Κωδικό ΟΠΣ 5000577 στο Επιχειρησιακό Πρόγραµµα «Νότιο Αιγαίο 2014-2020»

3.4.Ίδρυση και λειτουργία Σταθμού Πρώτων Βοηθειών στο Τουριστικό Λιμάνι της Ρόδου.

4.ΘΕΜΑΤΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

(Εισηγητής:Αντιδήμαρχος κ.Α.Πάλλας)

4.1.Συμπλήρωση της αρ.133/2014 Απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά «Ίδρυση Εθελοντικού Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην Τοπική Κοινότητα Σαλάκου της Δ.Ε. Καμείρου» και εξασφάλιση ετήσιας χρηματοδότησης.

5.Τροποποίηση της αρ.129/2017 Απόφασης του Δ.Σ περί «Μετακινήσεις Δημάρχου κ.Φ.Χατζηδιάκου…..»

http://12vima.gr


Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *