ροή ειδήσεων

Μητσοτάκης: Κανείς δεν μπορεί να επιβουλευθεί και να αμφισβητήσει τα νησιά μας


Ηχηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι κανείς δεν μπορεί να επιβουλευθεί τα νησιά μας έστειλε ο πρόεδρος της Ν.Δ Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στην ειδική συνεδρίαση της Βουλής για τα 70 χρόνια της Ενσωμάτωσης της Δωδεκανήσου στην Ελλάδα.

«Εβδομήντα χρόνια μετά την ένωση, η Ελλάδα τιμά και προασπίζεται τα νησιά της. Τα Δωδεκάνησα αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα του εθνικού χώρου. Κανένας δεν μπορεί να τα επιβουλευθεί και κανείς δεν επιτρέπεται να τα αμφισβητήσει», σημείωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και συμπλήρωσε:

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να κάνει πράξη αυτήν την αυτονόητη πολιτική σε όλα τα επίπεδα.Διπλωματικά και επιχειρησιακά, πάντα σε κλίμα ομοψυχίας και αποφασιστικότητας. Διεκδικώντας της ενεργή στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της παγκόσμιας κοινότητας. Ειδικά όταν το διεθνές δίκαιο είναι με το μέρος μας.

Αφού τόνισε πως «η στήριξη της διεθνούς κοινότητας δεν ήταν ούτε δεδομένη ούτε αυτονόητη» και ότι «δεν σταματάμε ποτέ να μαθαίνουμε από την Ιστορία», ο κ. Μητσοτάκης συμπλήρωσε: «Αυτό που μας μαθαίνει η ιστορία της ένωσης των Δωδεκανήσων – 70 χρόνια μετά – είναι η ανάγκη να γνωρίζουμε που βρίσκεται η Ελλάδα μέσα στη μεγάλη διεθνή σκακιέρα». «Η δύναμη αυτή δεν βασίζεται στα μεγάλα λόγια. Δεν πηγάζει από ανούσιους παληκαρισμούς ή από εύκολους τυχοδιωκτισμούς. Όποτε, άλλωστε, τους επιχειρήσαμε, έφεραν την καταστροφή», πρόσθεσε. «Η δύναμη μας βασίζεται στην ικανότητά μας να καταλαβαίνουμε τον κόσμο γύρω μας και στη δυνατότητά μας να είμαστε σοβαροί, ρεαλιστές και, πάνω από όλα, να είμαστε αξιόπιστοι».

«Αυτό ήταν πάντοτε το θεμέλιο των μεγάλων επιτυχιών της χώρας μας και η βάση της πολιτικής των δύο μεγάλων εθνικών ηγετών του περασμένου αιώνα: Του Ελευθερίου Βενιζέλου και του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Και αυτό οφείλουμε ως χώρα, ως έθνος να δείχνουμε και σήμερα. Όχι μόνο στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής, αλλά σε κάθε τομέα της πολιτικής», συμπλήρωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Υπογράμμισε, τέλος, ότι η νησιωτική Ελλάδα δικαιούται μία έντιμη και σοβαρή πολιτική για το προσφυγικό και επέμεινε στην ανάγκη στοχευμένων πολιτικών ανάπτυξης στα νησιά μας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η καλύτερη ασπίδα για τα νησιά μας είναι η τοπική τους ανάπτυξη».




Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *