ροή ειδήσεων

Η Ομάδα Γυναικών Ρόδου της Ο.Γ.Ε στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Νικολάου


Η Ομάδα Γυναικών Ρόδου μέλος της Ο.Γ.Ε. (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας) βρίσκεται και πάλι στο πλευρό των κατοίκων της περιοχής του Αγίου Νικολάου που αγωνίζονται ενάντια στη λειτουργία υποσταθμού υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην περιοχή τους.

Η παρατηρούμενη οικοδομική δραστηριότητα που παρατηρήθηκε το τελευταίο χρονικό διάστημα στο οικόπεδο του παλιού εργοστασίου της ΔΕΗ, δείχνει ότι η ΔΕΔΔΗΕ αψηφά τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής και βάζει πάνω από την υγεία τους τα κέρδη από την «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται και που βασίζεται στο ξεζούμισμα των εργαζομένων και των λαϊκών οικογενειών.

Επιβαρύνουν την υγεία των κατοίκων της περιοχής στο όνομα των δικών τους αναγκών, την ίδια στιγμή που αναθέτουν σε ιδιωτικές εισπρακτικές εταιρείες την είσπραξη των ανεξόφλητων λογαριασμών, την ίδια στιγμή που από το 2005 η τιμή του ρεύματος έχει αυξηθεί κατά 157%.

Μιλάνε για τις υποδομές που χρειάζονται τα νέα αναπτυξιακά έργα που θα γίνουν στο νησί, δηλαδή τα νέα ξενοδοχειακά συγκροτήματα και άλλα που υποτίθεται φέρνουν ανάπτυξη στον τόπο, την ώρα που οι εργαζόμενοι στα ήδη υπάρχοντα είναι πολλές φορές απλήρωτοι και δουλεύουν κάτω από εξαντλητικές συνθήκες. Αυτή είναι η ανάπτυξη που θα υπηρετήσει και αυτό το έργο.

Η παροχή επαρκούς και ποιοτικής ηλεκτρικής ενέργειας, ως κοινωνικό αγαθό, θα πρέπει να προσφέρεται για την πρόοδο και την ανάπτυξη χωρίς να στηρίζεται στην επιβάρυνση της υγείας έστω και ενός ανθρώπου.

Προτείνουμε τη δημιουργία υποσταθμού εκτός κατοικημένης περιοχής όπως και ο Αναπτυξιακός Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος (ΑΠΟΠΕΣ) των κατοίκων των συνοικιών Αγίου Νικολάου, Αγίου Δημητρίου, Αγίου Γεωργίου.

Η εμπειρία δείχνει ότι όταν βρισκόμαστε σε εγρήγορση και συμμετέχουμε μαζικά και οργανωμένα σε διεκδικητικές κινητοποιήσεις με βάση τις ανάγκες μας, μπορούμε να έχουμε θετικά αποτελέσματα που αφορούν τη ζωή μας.

H Διοικούσα Επιτροπή

της Ομάδας Γυναικών Ρόδου

μέλους της Ο.Γ.Ε.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *