ροή ειδήσεων

Ο Σώρρας κάνει διαγγέλματα στο YouTube αλλά κινδυνεύει με νέο ένταλμα σύλληψης


Νέο δικαστικό "τσουνάμι" περιμένει τον Αρτέμη Σώρρα, αν επιλέξει να παραμείνει άφαντος, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που εξετάζονται ότι ηδη έχει διαφύγει στο εξωτερικό. Ο ίδιος έχει επιλέξει να κάνει διαγγέλματα μέσω YouTube και να επικοινωνεί με τους οπαδούς του, δηλώνοντας ουσιαστικά πως δεν θα παραδοθεί ποτέ.

Αυτή την εβδομάδα όμως θα πρέπει να εμφανιστεί ενώπιον της Εισαγγελίας της Αθήνας, αυτός ή ο δικηγόρος του προκειμένου να δώσει εξηγήσεις ως ύποπτος για σοβαρά αδικήματα σχετικά με τη δράση του φορέα "Ελληνων Συνέλευσις".

Ηδη η Εισαγγελέας έχει καλέσει τον Σώρρα και 7 συνεργάτες του να δώσουν εξηγήσεις ως ύποπτοι για τα αδικήματα της "απάτης", "σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση", "διέγερσης πολιτών σε βιαιοπραγίες" κ.α.

Τα πολιτικά δικαιώματα

Το δικαστήριο της Πάτρας που τον καταδίκασε σε 8 χρόνια χωρίς αναστολή, του επέβαλλε και ποινή πέντε ετών στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων. Η ποινή της στέρησης πολιτικών δικαιωμάτων αν δεν ανασταλεί ή υποβληθεί έφεση, του αφαιρεί το δικαίωμα να συμμετάσχει στις εκλογές , όπως φαίνεται να προγραμμάτιζε.

Ο Σώρρας και η σύζυγός του ωστόσο έχουν δυνατότητα, να εμφανιστούν και παράλληλα με την έφεση να ασκήσουν αίτηση αναστολής προκειμένου να μην οδηγηθούν στις φυλακές. Το πιθανότερο είναι πάντως να υποβάλλουν αίτηση ακύρωσης και προβάλλοντας δικονομικούς λόγους, όπως μη νόμιμη κλήτευσή τους να ζητήσουν την επανάληψη της διαδικασίας η οποία διεξήχθη ερήμην τους. Σε περίπτωση που δεν επιλέξουν τίποτα από αυτά, ο Αρτέμης Σώρρας και η σύζυγος του, εφόσον εντοπιστούν θα πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη φυλακή περιμένοντας μόνο να προσφύγουν κατά της προσωρινής τους κράτησης με αίτηση αποφυλάκισης.

"Φάμπρικα" μηνύσεων

Ο ίδιος επέλεξε να εμφανιστεί με ένα βίντεο στο διαδίκτυο και να απευθυνθεί στους οπαδούς του καλώντας τους σε εγρήγορση. Μάλιστα μετά τη "φάμπρικα" των εξωδίκων που έστησε, με την οποία έπεισε πάνω από 6.000 πολίτες να στείλουν εξώδικα στις εφορίες και στα ταμεία ζητώντας να συμψηφιστούν τα χρέη τους με τον υποτιθέμενο θησαυρό που κατέχει, τώρα στήνει τη φάμπρικα των μηνύσεων. Τους καλεί δηλαδή να αρχίζουν να υποβάλλουν μηνύσεις κατά πάντων.

Πού βρίσκεται

Οι αρχές τον αναζητούν σε Αθήνα και Πάτρα, ή σε άλλα μέρη της Ελλάδος όπου έχει γραφεία ο φορέας του. Στην Καλλιθέα και τη Δάφνη πάντως δεν έχει εμφανιστεί κανείς ενώ τα γραφεία είναι ερμητικά κλειστά. Στη Νέα Σμύρνη σε μια δηλωμένη διεύθυνσή του η αστυνομία επιχείρησε να τον εντοπίσει ανεπιτυχώς, όπως και στην εξοχική του κατοικία στην Πάτρα.

Οι έρευνες στρέφονται σε κάθε κατεύθυνση ενώ οι αρχές δεν αποκλείουν ο Σώρρας να είχε προετοιμάσει τυχόν διαφυγή του εδώ και μέρες, απ΄ τη στιγμή που δημοσιοποιήθηκαν πληροφορίες πως οι απαντήσεις της Τράπεζας Ελλάδος στην εισαγγελία Αθηνών, λένε εν ολίγοις πως δεν έχει φράγκο.



Παράπονα Ρόδου

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *