επικαιρότητα

«ΤΙ ΜΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ»: Πότε θα γίνουν – Αποκαλύψεις Λεβέντη μετά τη συνάντησή τουςΣε αποκαλύψεις για το περιεχόμενο της συνομιλίας του με τον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, προχώρησε ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Πηγές από την Ένωση Κεντρώων έλεγαν πως οι δύο άνδρες συζήτησαν για την αξιολόγηση, τις εκλογές, το ενδεχόμενο συνεργασίας και υπογράμμιζαν ότι ο κ. Λεβέντης δεν συμφώνησε στο αίτημα για προκήρυξη εκλογών.

Ο ίδιος ο κ. Λεβέντης είπε αμέσως μετά στους δημοσιογράφους ότι «η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα» παρότι όπως εξήγησε ότι «υπήρχε ένας ηλεκτρισμός γύρω από το όνομα Μητσοτάκης».

Η εκτίμηση Μητσοτάκη για τις εκλογές

Οι πηγές από την Ενωση Κεντρώων,έλεγαν πως ο κ. Μητσοτάκης στην συζήτηση που είχε με τον πρόεδρό τους «εξέφρασε την εκτίμηση ότι ακόμη κι αν κλείσει η αξιολόγηση, η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να σηκώσει το πολιτικό βάρος που συνεπάγεται η υλοποίησή της και θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές στο τέλος του 2017 ή στις αρχές του 2018″. Από την πλευρά του ο κ. Λεβέντης επανέλαβε ότι «είναι υπέρ της συναίνεσης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Η Ένωση Κεντρώων είναι μικρό κόμμα. Το αν θα γίνουν εκλογές το αποφασίζει ο κ. Τσίπρας».

Εμφανίστηκε ανοικτός στο ενδεχόμενο μετεκλογικής συνεργασίας, σημειώνοντας ότι «δεν ζητά υπουργεία ή ανταλλάγματα αλλά θέτει ως προϋπόθεση τα εννέα σημεία. Είναι τα ίδια που είχε θέσει και στον Αλέξη Τσίπρα αλλά εκείνος δυστυχώς δεν τα δέχτηκε».

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα