ροή ειδήσεων

ΘΑ «ΣΟΥΒΛΙΣΤΟΥΝ» ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ; Εντείνονται οι φήμες για ανασχηματισμό μετά την αξιολόγησηΗ δυσαρέσκεια εντείνεται στο Μέγαρο Μαξίμου για ορισμένους υπουργούς που δεν αποδίδουν στο έργο τους με το ενδεχόμενο του ανασχηματισμού να παραμένει ανοιχτό αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

Τα παράπονα είναι πολλά και στρέφονται εναντίον συγκεκριμένων υπουργών. Αντιστοίχως, άλλοι υπουργοί χαίρουν της γενικής αποδοχής στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος. Αυτό που ακούγεται συχνά τόσο στην Κουμουνδούρου όσο και στις τοπικές οργανώσεις είναι ότι «ορισμένοι δεν κάνουν τη δουλειά τους».

Οι προτεραιότητες Τσίπρα

Η γραμμή αυτή έχει τέσσερα σκέλη:

1. Ολοκληρώνουμε τη αξιολόγηση, βγαίνουμε από το μνημόνιο και την ύφεση.

2. Κάνουμε μεγάλα έργα υποδομής

3. Βελτιώνουμε την καθημερινότητα των πολιτών.

4. Αναδεικνύουμε τα σκάνδαλα της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτήν ακριβώς τη γραμμή, ο κ. Τσίπρας ακολούθησε και στις πασχαλινές ευχές του:

«Ας διδαχθούμε από τον πολυμήχανο Οδυσσέα, να κλείσουμε τα αυτιά μας στα σειρήνες, και να ξεπεράσουμε και τις τελευταίες συμπληγάδες. Είναι ίσως συμβολικό ότι το νησί των Φαιάκων ήταν η τελευταία στάση πριν την Ιθάκη. Αρκεί να το πιστέψουμε ότι υπάρχει Ιθάκη και θα φτάσουμε σύντομα».

Τα αρνητικά

Παρά τη συστηματική καλλιέργεια αισιοδοξίας, στο Μαξίμου γνωρίζουν καλά τόσο τις δυσκολίες όσο και τις αβεβαιότητες της συγκυρίας:

Η αξιολόγηση δεν έχει κλείσει ακόμα.

Τα μέτρα είναι σκληρά και πλήττουν τους πιο φτωχούς.

Η οικονομία δεν γυρνάει στην ανάπτυξη από τη μια στιγμή στην άλλη.

Το διεθνές περιβάλλον είναι εξαιρετικά ασταθές, όπως δείχνουν τα τελευταία γεγονότα σε Συρία και Βόρεια Κορέα.

Ποντάρουν στην εικόνα της κυβέρνησης

Ο Αλέξης Τσίπρας ποντάρει πολύ στην εικόνα μιας κυβέρνησης που διοικεί με αποτελεσματικότητα, παρά την επιτροπεία των δανειστών. Προς το παρόν, αυτό το στοίχημα δεν του βγαίνει, πράγμα που θέλει ν’ αλλάξει.

Τα ερωτήματα πλέον είναι δύο. Το πρώτο είναι αν θα αποφασίσει τελικά τον ανασχηματισμό. Το δεύτερο είναι αν ο ανασχηματισμός χρησιμοποιηθεί για να κλείσουν και πολιτικοί λογαριασμοί που έχουν ανοίξει το τελευταίο διάστημα.

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε