ροή ειδήσεων

Πρόκληση Erdogan με προσευχή στην Αγία Σοφιά την Μ. ΠαρασκευήΣε μια προκλητική κίνηση με σαφές πολιτικό πρόσημο ενόψει του κρίσιμου δημοψηφίσματος, ο Τ. Erdogan θα προσευχηθεί ως μουσουλμάνος τη Μεγάλη Παρασκευή στην Αγιά Σοφιά.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, “ oΤ. Erdogan θα πραγματοποιήσει μια μουσουλμανική προσευχή της Παρασκευής λίγο πριν τις 16 Απριλίου, εντός της Αγίας Σοφίας, μαζί με όλη την κυβέρνηση και τους ανώτερους αξιωματούχους του ΑΚΡ. Θα πρόκειται για μια παράσταση εναντίον των Σταυροφόρων συνοδευόμενη με την ρητορική μετατροπής του μουσείου ξανά σε χώρο λατρείας, που ξανανοίγει ως ισλαμικό τέμενος όπως αναφέρουν σοβαρές πηγές από το Παλάτι ”, δηλαδή το προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Πρόκειται για κίνηση η οποία εντάσσεται στην προεκλογική προπαγάνδα του Τούρκου προέδρου ενόψει του δημοψηφίσματος. Ο Τ. Erdogan προσπαθεί αφενός να απευθυνθεί στα εθνικιστικά αντανακλαστικά των Τούρκων αφετέρου να συντηρήσει την αίσθηση του “πολέμου” με τη χριστιανική Ευρώπη εναντίον της οποίας καταφέρεται με σφοδρότητα τις τελευταίες εβδομάδες.

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε