ροή ειδήσεων

Καστελόριζο: Εντοπίστηκαν 28 πρόσφυγες στη Ρω



Ένα περίεργο περιστατικό απασχόλησε σήμερα τα ξημερώματα τις αρμόδιες αρχές στην ακριτική και με άκρως στρατηγική σημασία Μεγίστη (Καστελλόριζο) και τις νησίδες, που αποτελούν το νησιωτικό της σύμπλεγμα. Πιο συγκεκριμένα τη Ρω.

Το περιστατικό αφορά τον εντοπισμό 28 προσφύγων. Επίσης στη σύλληψη του αλλοδαπού διακινητή τους που προέβησαν σήμερα τα ξημερώματα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής στη Ρω αρχικώς και στη Μεγίστη εν συνεχεία.

Συμφώνως με την ανακοίνωση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής «…σκάφος δύναμης FRONTEX. εντόπισε στη νήσο Ρω Μεγίστης είκοσι εννέα (29) αλλοδαπούς, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο λιμένα Μεγίστης, μεταξύ αυτών και ένας 19χρονος, φερόμενος ως διακινητής τους, που συνελήφθη από στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής. Προανάκριση διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή».

Βεβαίως το περιστατικό μπορεί να είναι αυτό ακριβώς που περιγράφεται και φαίνεται να είναι. Επειδή όμως χθες στην ίδια ευρύτερη περιοχή πραγματοποιείτο η τελική φάση της μεγάλης τουρκικής ασκήσεως «Θαλασσόλυκος 2017», με όλα όσα προκλητικά έχουν γίνει στη διάρκειά της από τουρκικής πλευράς, και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τίποτα για τη δημιουργία «τετελεσμένων», η ελληνική πλευρά και πιο συγκεκριμένα η στρατιωτική φρουρά κυρίως σε Ρω και δευτερευόντως στη Μεγίστη, αντιμετώπισε το όλο περιστατικό με την πρέπουσα προσοχή και «διακριτικότητα» για προφανείς λόγους.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *