ροή ειδήσεων

Έρχονται οι… Κινέζοι: Στόχος οι 500-600 χιλ. τουρίστες από την Κίνα από το 2018



Τον στόχο να έχει η Ελλάδα την επόμενη διετία πάνω από 500.000-600.000 Κινέζους τουρίστες σε ετήσια βάση θέλει να «πιάσει» το υπουργείο Τουρισμού καλώντας Περιφέρειες και ιδιωτικό τομέα να συνεργαστούν προς αυτή την κατεύθυνση.

«Οι Κινέζοι αξιωματούχοι ανεβάζουν τον στόχο στο 1 εκατομμύριο τουρίστες ετησίως, από τις 150 χιλιάδες και κάτι παραπάνω που είναι σήμερα. Εμείς βάζουμε τον πιο συντηρητικό στόχο να έχουμε από το 2018 πάνω από 500-600 χιλιάδες», ανέφερε πρίν από λίγο η υπουργός Τουρισμού κ. Ελ. Κουντουρά στην εκδήλωση «H Alitrip στην Ελλάδα: Ενισχύοντας τον εισερχόμενο τουρισμό από την Κίνα Στην Ελλάδα» που συνδιοργανώνουν το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο. Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε η πλατφόρμα ALITRIP του κινεζικού κολοσσού της ALIBABA από τον Kai Cui, αντιπρόεδρο της ALITRIP, υπεύθυνο για την αγορά της Ευρώπης, σε 50 κορυφαίες επιχειρήσεις (ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά πρακτορεία) και φορείς του ελληνικού τουρισμού και της επιχειρηματικότητας (σύνδεσμοι, επιμελητήρια). «Με δεδομένο ότι το οικοσύστημα της ALIBABA έχει σήμερα περισσότερους από 500 εκατ. Κινέζους χρήστες και το ότι η πλατφόρμα ALITRIP αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες για τον τουρισμό στην Κίνα, ο κοινός στόχος του 1.000.000 Κινέζων τουριστών ετησίως είναι εφικτός σε διάστημα τριετίας», θεωρούν οι Κινέζοι επιτελείς του κινεζικού κολοσσού.

Η κ. Κουντουρά επεσήμανε ότι πριν το 2015 οι Κινέζοι τουρίστες στην Ελλάδα ήταν μεταξύ 15-20 χιλιάδων, νούμερο που έχει ανέβει στις 150 χιλιάδες και πλέον: «Είναι μία σημαντική αύξηση, έστω κι αν το νούμερο ακόμη δεν μας ικανοποιεί, αν ληφθεί υπόψη ότι οι Κινέζοι που ταξιδεύουν στην Ευρώπη είναι 15 εκατομμύρια. Η Κίνα είναι στρατηγικός εταίρος της Ελλάδας και θέλουμε να έχουμε αμοιβαία οφέλη, κάτι το οποίο έχει δηλώσει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, με ισχυρή βούληση για την ανάπτυξη διμερών σχέσεων σε τουριστικό κι επενδυτικό επίπεδο. Το 2017 είναι μία χρονιά σημαντικών διεργασιών των μεταξύ μας σχέσεων κι εργασιών που ανοίγει το δρόμο για νέες συνεργασίες. Κλειδί για την τουριστική ανάπτυξη θα αποτελέσει και η επικείμενη έναρξη από το φθινόπωρο της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης Αθήνας-Πεκίνου», ανέφερε η υπουργός.

Η κ. Κουντουρά ανέφερε ότι το υπουργείο καταβάλλει προσπάθειες ώστε να ανοίξουν νέες τουριστικές αγορές για την Ελλάδα όπως η Νότια Κορέα, η Κίνα, η Μέση Ανατολή, η Ινδία, η Βραζιλία «και να αναθερμάνουμε άλλες αγορές όπως η Ρωσία και η Αμερική. Τα δύο τελευταία χρόνια η ανάπτυξη στον ελληνικό τουρισμό ήταν στο 7% ετησίως, διπλάσιο από τον παγκόσμιο μέσο όρο. Το 2016 είχαμε περίπου 28 εκατ. αφίξεις (μαζί με την κρουαζιέρα) και αυξήσαμε τον τουρισμό πολυτελείας πάνω από 10%. Το ξεκίνημα του 2017 είναι θεαματικό με πάνω από κάθε προσδοκία για τις προκρατήσεις και τις πληρότητες των ξενοδοχείων από όλες τις αγορές».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ κ. Κ. Μίχαλος ανέφερε ότι οι μήνες αιχμής για τους Κινέζους που ταξιδεύουν είναι ο Μάϊος και ο Οκτώβριος: «Χρειάζεται κινητοποίηση από την ελληνική πλευρά, συντονισμένη εκστρατεία προβολής της Ελλάδας ως προορισμού και στοχευμένη προώθηση. Παράλληλα οφείλει και η ελληνική τουριστική αγορά να έχει μία φιλικότερη προς τους Κινέζους αντιμετώπιση, με υλικό προβολής στα κινέζικα και εκπαίδευση των κατάλληλων ανθρώπων».

Ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Ι. Χατζηθεοδοσίου ανέφερε ότι το Επαγγελματικό Επιμελητήριο έχει αναλάβει πρωτοβουλία ώστε να υπάρξει σήμανση στους βασικούς δημόσιους χώρους στην κινεζική γλώσσα, ενώ οι αεροπορικές συνδέσεις, η διευκόλυνση έκδοσης βίζας και η διευκόλυνση πληρωμών μέσω του συστήματος Alipay θα ενισχύσουν την τουριστική κίνηση από την Κίνα.

Ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Τρυφωνόπουλος αναφέρθηκε στις αναμενόμενες επιδόσεις- ρεκόρ φέτος για τον ελληνικό τουρισμό, επισημαίνοντας ότι το 2017 θα «τρέξει» με διπλάσιους ρυθμούς ανάπτυξης για την Ελλάδα έναντι του παγκόσμιου τουρισμού, με πάνω από 30 εκατ. τουρίστες, κάτι που θα εδραιώσει τη χώρα στην 15άδα του παγκόσμιου τουρισμού και φέρνοντας πιο κοντά τον στόχο να μπεί η Ελλάδα στην 10άδα του παγκόσμιου τουρισμού στην επόμενη διετία. Ο ελληνικός τουρισμός.

Oι Κινέζοι τουρίστες

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν από τους επιτελείς του Alibaba Group, η Kίνα είναι αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη αγορά εξερχόμενου τουρισμού διεθνώς με 120 εκατ. τουρίστες που ταξιδεύουν εκτός της χώρας τους και με προοπτική να φθάσουν τους 220 έως το 2025. Οι Κινέζοι ταξιδεύουν στις πιο κοντινές τους χώρες, ωστόσο ταξιδεύουν και στην Ευρώπη, με προοπτική το 2025 να είναι πάνω από 20 εκατ. αυτοί που θα ταξιδεύουν σε ευρωπαϊκές χώρες. Οι Κινέζοι επίσης ξοδεύουν και τα περισσότερα στον κόσμο με δαπάνες ύψους 261 δισ. δολαρίων το 2016 στην πρώτη θέση, με δεύτερους τους Αμερικάνους με 122 δισ. δολάρια και ακολουθούν οι Γερμανοί με 81 δισ. δολάρια.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *