ροή ειδήσεων

Οι παραλίες της Ρόδου που πρέπει να βουτήξεις



Οι παραλίες της Ρόδου είναι ένα από τα πολλά στοιχεία που την κάνουν να ξεχωρίζει. Χιλιόμετρα από τιρκουάζ νερά και ψιλή άμμο, πολυσύχναστες πλαζ που προσφέρουν έντονη διασκέδαση αλλά και απομονωμένοι κολπίσκοι για όσους ψάχνουν ήσυχες βουτιές.

Όποιες και αν είναι οι προτιμήσεις σας, είναι σίγουρο ότι στο νησί των Ιπποτών θα βρείτε την παραλία εκείνη που θα ταιριάξει ιδανικά στο παραμύθι των δικών σας διακοπών. Συγκεντρώσαμε μερικές από τις ωραιότερες του νησιού και αφήνουμε σε εσάς την επιλογή.


Άντονι Κουίν



Σε απόσταση 17 χλμ. νότια από το κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου, μεταξύ των ακτών Λαδικό και Φαληράκι εντοπίζεται η φημισμένη παραλία που φέρει το όνομα του μεγάλου πρωταγωνιστή του αμερικάνικου κινηματογράφου και έγινε ιδιαιτέρως γνωστή στο ευρύτερο κοινό από την ταινία «Τα Κανόνια του Ναβαρόνε». Η παραλία Άντονι Κουίν περιβάλλεται από βράχια, τα οποία δημιουργούν μια εικόνα καταπληκτικής ομορφιάς. Διαθέτει κρυστάλλινα, καταπράσινα νερά, ψιλή άμμο και βότσαλο και είναι βραβευμένη με γαλάζια σημαία. Στο ίδιο μοτίβο και η διπλανή παραλία του Λαδικού.

Tip: Η παραλία διαθέτει μόνο ομπρέλες και ξαπλώστρες, γι' αυτό, πριν την επισκεφτείτε, φροντίστε να έχετε προμηθευτεί τα απαραίτητα.


Πρασονήσι



Στο νοτιότερο τμήμα του νησιού και σε απόσταση 92 χλμ. από το κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου βρίσκεται μία από τις πιο ευνοημένες από τη φύση παραλίες του νησιού, το Πρασονήσι. Πήρε το όνομά της από το μικρό νησάκι που συνδέεται με τη Ρόδο μέσω μιας αμμώδους λωρίδας, η οποία δημιουργεί δύο παραλίες. Η συγκεκριμένη ακτή είναι ιδιαιτέρως δημοφιλής στους λάτρεις του windsurfing και του kitesurfing, καθώς στην περιοχή φυσούν δυτικοί άνεμοι, οι οποίοι είναι ιδανικοί για τα συγκεκριμένα θαλάσσια σπορ. Στο Πρασονήσι θα βρείτε ταβέρνες και σημεία για ενοικίαση εξοπλισμού θαλάσσιων σπορ.

Tip: Η ιδιομορφία και το πλεονέκτημα αυτής της παραλίας είναι το γεγονός ότι, όταν φυσάει από την μια πλευρά, η θάλασσα από την άλλη είναι ήρεμη.


Λίνδος



Από τις πιο φημισμένες παραλίες του νησιού, η ακρογιαλιά της Λίνδου βρίσκεται κάτω από τον ομώνυμο οικισμό στο νότιο τμήμα της Ρόδου, σε απόσταση 48 χλμ. από το κέντρο της Μεσαιωνικής Πόλης. Η ακρογιαλιά διαθέτει χρυσαφένια αμμουδιά, καταγάλανα και πεντακάθαρα νερά, ενώ είναι οργανωμένη με ομπρέλες, ξαπλώστρες, ταβέρνες και mini markets.

Tip: Επισκεφτείτε την νωρίς το πρωί για να πιάσετε θέση, καθώς σε καθημερινή βάση «βουλιάζει» από κόσμο.


Τσαμπίκα



Σε απόσταση 26 χλμ. νότια της πόλης της Ρόδου θα συναντήσετε την παραλία Τσαμπίκα, κάτω από το βράχο στον οποίο δεσπόζει το φημισμένο μοναστήρι της Παναγίας της Τσαμπίκας της Ψιλής. Η ακρογιαλιά φημίζεται για τη λεπτή, χρυσαφένια άμμο και τα καταπράσινα νερά της. Στην ακρογιαλιά θα βρείτε ομπρέλες και ξαπλώστρες, καθώς και καντίνα για να προμηθευτείτε τα απολύτως απαραίτητα.

Tip: Μην παραλείψετε να επισκεφτείτε το μοναστήρι της Παναγίας της Τσαμπίκας της Ψιλής, όπου βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας στην οποία απευθύνονται τα άτεκνα ζευγάρια που θέλουν να αποκτήσουν παιδί. Για να προσεγγίσετε το εκκλησάκι, πρέπει να ανεβείτε 300 σκαλοπάτια.


Αφάντου



Από τις μεγάλες σε μήκος ακρογιαλιές του νησιού, η παραλία της Αφάντου εντοπίζεται σε απόσταση 22 χλμ. περίπου από την πόλη της Ρόδου. Η ακτή είναι οργανωμένη με ξαπλώστρες, ομπρέλες και καντίνες, ενώ κατά μήκος της θα βρείτε και κάποιες ταβέρνες. Στην αμμώδη ακτή με το μικρό βότσαλο θα βρείτε επίσης γήπεδο για beach volley, καθώς και beach soccer. Η περιοχή είναι γνωστή και για το Golf Αφάντου.

Tip: Η παραλία της Αφάντου έχει βραβευτεί με γαλάζια σημαία.

Βίντεο Λίνδος, καλοκαίρι 2016



greekguide

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *