ροή ειδήσεων

Κρήτη, Ρόδος και Κέρκυρα στους πιο δημοφιλείς προορισμούς για τους Ρώσους- Πρώτη επιλογή τους η Τουρκία. - Στις κορυφαίες προτιμήσεις τους εξωτικοί προορισμοί, όπως οι Μαλδίβες και το Μπαλί.

Ενδιαφέρον για διακοπές σε εξωτικούς προορισμούς άρχισαν τελευταία να επιδεικνύουν πιο έντονα οι Ρώσοι τουρίστες. Ωστόσο, στην κορυφή των προτιμήσεών τους εξακολουθούν να βρίσκονται η Ελλάδα, η Τουρκία και η Κύπρος. Στο πλαίσιο αυτό, τα αιτήματα αναζήτησης τον Απρίλιο για την Ελλάδα αυξήθηκαν κατά 27%, έναντι του Απριλίου 2016, με πιο δημοφιλή επιλογές να αποτελούν η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Διακοπές σε εξωτικά νησιά άρχισαν τελευταία να αναζητούν με μεγαλύτερη συχνότητα οι Ρώσοι τουρίστες, πάραυτα η Τουρκία παρέμεινε ο «ηγέτης» όσον αφορά τον αριθμό των αιτημάτων αναζήτησης για τον Απρίλιο, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο Σύνδεσμος Ρωσικών Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (ATOR) αναφορικά με τα στατιστικά στοιχεία της υπηρεσίας αναζήτησης Yandex.
Οι αναζητήσεις στο Yandex

Τον Απρίλιο του 2017, οι Ρώσοι χρήστες της Yandex αναζήτησαν διακοπές 6,3 εκατομμύρια φορές. Αυτός ο αριθμός ήταν 2% μικρότερος από τον προηγούμενο μήνα, αλλά 28% αυξημένος από τον Απρίλιο του 2016.

Οι κύριοι προορισμοί στο εξωτερικό για τους Ρώσους τον Απρίλιο του 2017 ήταν η Τουρκία (διατηρώντας το 20% όλων των αιτήσεων), η Κύπρος (6,5%), η Ελλάδα (6,4% (5,3%), η Τυνησία (4,3%), η Ιταλία (4,2%), η Ισπανία (3,8%), η Αίγυπτος (3,4%), η Βουλγαρία (3,4%) και το Βιετνάμ (3%).

Ωστόσο, σε ποσοστό 61% πιο συχνά από πέρυσι οι Ρώσοι ενδιαφέρθηκαν για ακριβούς τουριστικούς προορισμούς, όπως οι Μαλδίβες, το Μπαλί, η Κούβα, η Δομινικανή Δημοκρατία και οι Σεϋχέλλες. Επιπλέον, σε σύγκριση με τον Απρίλιο του περασμένου έτους, ο αριθμός αιτήσεων για διακοπές σε χώρες της Ε.Ε. αυξήθηκε κατά 27%.

Η Τουρκία τον Απρίλιο έγινε ξανά ο πιο συχνά ζητούμενος προορισμός στο εξωτερικό, με δημοφιλείς περιοχές το Κεμέρ, η Αλάνια και η Αττάλεια.

Η Κύπρος και η Ελλάδα είχαν τη δεύτερη θέση στη λίστα με τους πιο δημοφιλείς προορισμούς στο εξωτερικό μεταξύ των Ρώσων χρηστών της Yandex. Το δημοφιλέστερο θέρετρο για τους Ρώσους στην Κύπρο ήταν παραδοσιακά η Αγία Νάπα, ενώ στην Ελλάδα η Κρήτη, η Ρόδος και η Κέρκυρα.

Οι χρήστες της Yandex μείωσαν αισθητά το ενδιαφέρον τους για την Αίγυπτο: τον Απρίλιο ο αριθμός αιτήσεων ήταν 47,2% μικρότερος απ’ ότι τον Μάρτιο. Αναμένεται ότι, λόγω της έλλειψης θετικών ειδήσεων, η Αίγυπτος σύντομα (πιθανώς ήδη από τον Μάιο) θα εγκαταλείψει το «Top 10». Συχνότερα οι Ρώσοι ενδιαφέρονταν για την Χουργκάντα και το Σαρμ Ελ Σέιχ.

ΠΗΓΗ WWW.MONEY-TOURISM.GR

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε