ροή ειδήσεων

Έφυγε από τη ζωή ο «μεγάλος» Τόζα Βεσελίνοβιτς



Ένας από τους προπονητές που άφησαν το στίγμα τους στο ελληνικό ποδόσφαιρο δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας. Ο λόγος για τον Τόζα Βεσελίνοβιτς, ο οποίος πέθανε σε ηλικία 86 ετών.

Ο Σέρβος πρώην προπονητής των Ολυμπιακού, ΑΕΚ, Απόλλωνα Σμύρνης και Εθνικού Πειραιώς, άφησε την τελευταία του πνοή, αργά το βράδυ της Τετάρτης, σε νοσοκομείο της Αθήνας, ύστερα από δεκαήμερη νοσηλεία.


Από το 1977, όταν και ήρθε στην Αθήνα για τον πάγκο του Ολυμπιακό μέχρι και την ημέρα που... έσβησε ήσυχα στο κρεβάτι του νοσοκομείου, αγάπησε ιδιαίτερα την Ελλάδα και αγαπήθηκε από τους φιλάθλους, όσο λίγοι. Κάθισε ακόμα στους πάγκους της ΑΕΚ, του Απόλλωνα Σμύρνης, του Εθνικού και του Διαγόρα Ρόδου.

Ο “Σέφε” (σ.σ. δάσκαλος) όπως τον αποκαλούσαν οι συμπατριώτες του, έζησε για 40 χρόνια στο σπίτι που αγόρασε στο Παλαιό Φάληρο, με την αγαπημένη σύζυγο του, Μίλκα.

Ως ποδοσφαιριστής αγωνίστηκε μεταξύ άλλων στις Παρτιζάν, Βοϊβοντίνα και Σαμπντόρια, ενώ φόρεσε και τη φανέλα της Εθνικής Γιουγκοσλαβίας στην οποία και διετέλεσε και προπονητής από το 1982 έως το 1984.

Στη σπουδαία καριέρα του χρίστηκε τέσσερις φορές πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα Γιουγκοσλαβίας (1956, 1957, 1958 και 1961).

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *