ροή ειδήσεων

Γιγαντοπανό στο κάστρο της Μεσαιωνικής Πόλης ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούςΠανό στο κάστρο της Μεσαιωνικής Πόλης της Ρόδου με σύνθημα «Όχι στην εμπλοκή της Ελλάδας στους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς. Έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις» ανάρτησε η Ροδιακή Επιτροπή Ειρήνης με αφορμή τη διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών που διεξάγεται αυτές τις μέρες στο νησί.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «η διάσκεψη και η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να της δώσει ετήσιο χαρακτήρα είναι πλευρά που αντικατοπτρίζει τα σχέδια της ελληνικής αστικής τάξης για τη γεωστρατηγική της αναβάθμιση, τη φιλοδοξία να παίξει πιο κεντρικό ρόλο στις εξελίξεις με το σύνθημα του "πυλώνα σταθερότητας" στην Ανατολική Μεσόγειο και την ευρύτερη περιοχή.

Οι επιδιώξεις αυτές συνδέονται με την αναβάθμιση της ΝΑΤΟϊκής βάσης της Σούδας, της πιθανής μεταφοράς μέρους της δραστηριότητας της βάσης του Ιντσιρλίκ, ανάλογα και με την εξέλιξη των διεθνών ανταγωνισμών, την πολυετή ανανέωση της σύμβασης που φαίνεται να επιδιώκεται.

Όλα αυτά όχι μόνο δεν εγγυώνται “ασφάλεια και σταθερότητα” αλλά αντίθετα εγκυμονούν πολύ σοβαρούς κινδύνους για το λαό αφού εμπλέκουν ακόμη πιο αποφασιστικά τη χώρα στους οξυμένους ανταγωνισμούς.

Καλούμε τον εργαζόμενο λαό, τους μαζικούς φορείς να σταθούν απέναντι στην εμπλοκή στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς στην περιοχή.
Καμιά συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
Επιστροφή των ελληνικών στρατιωτικών αποστολών από το εξωτερικό.
Καμιά αλλαγή συνόρων και των συνθηκών που τα καθορίζουν.
Να φύγει το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο, τη Μεσόγειο, τα Βαλκάνια. Να κλείσει η βάση της Σούδας, να σταματήσουν οι πολεμικές δαπάνες για το ΝΑΤΟ»..902.gr

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε