ροή ειδήσεων

Καθαρογράφουν τα κείμενα των μνημονίων με ESM και ΔΝΤ



Όλο και πιο κοντά σε συμφωνία για το πού και πόσο θα επιβαρύνουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα είναι κυβέρνηση και τεχνικά κλιμάκια των δανειστών. Aπό το απόγευμα της Πρωτομαγιάς βρίσκεται σε εξέλιξη νέα συνάντηση, ενώ καθαρογράφονται τα κείμενα για τα μνημόνια με τον ESM και το ΔΝΤ, στα οποία υπάρχει συμφωνία.

Κυβερνητικός αξιωματούχος ανέφερε μετά τις συναντήσεις της Κυριακής πως «τελειώσαμε όλους τους φακέλους» και πως «δεν υπάρχει κάτι στο MOU ή στο MEFP που δεν έχουμε συζητήσει». Πρόσθεσε ότι «υπάρχουν τέσσερις - πέντε φάκελοι όπου δεν υπάρχει κανένα θέμα (Παιδεία, Υγεία, Ενέργεια), υπάρχουν τέσσερις φάκελοι με αρκετά σημαντικά ζητήματα και τέσσερις-πέντε φάκελοι με μικρότερης σημασίας ζητήματα». Ανέφερε πως «σε κάθε μεγάλο τομέα, ένα θέμα είναι σημαντικό».

Ανοιχτό θέμα, όπως είπε, είναι και ο προσδιορισμός των πρωτογενών πλεονασμάτων μετά το 2018, κάτι που αναμένεται να κλείσει μαζί με τις μεσοπρόθεσμες ρυθμίσεις για το χρέος.

Κινητικότητα και αξιολόγηση στο Δημόσιο είναι εκ των θεμάτων που συζητήθηκαν εκτενώς, όπως επίσης και η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας. Σε ό,τι αφορά το Δημόσιο στέλεχος του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης ανέφερε ότι «υπάρχουν δύο - τρία σημεία, τεχνικά κατά κύριο λόγο, για τα οποία θα ανταλλάξουμε σήμερα κείμενα, πιθανόν και μέσω e-mails». Τα θέματα αυτά αφορούν -όπως είπε- «στη μεταρρύθμιση της δημόσιας διοίκησης, στην κινητικότητα, στις αξιολογήσεις, στα πάντα». Ανέφερε ακόμα ότι «υπάρχουν και σημεία που έχουν λίγη πολιτική χροιά και δημοσιονομικό αντίκτυπο».

Για την κυριακάτικη αργία η κυβέρνηση αναζητά τρόπους να «χρυσώσει» το χάπι διαρρέοντας ότι αναζητείται συμβιβαστική λύση. Υψηλόβαθμος κυβερνητικός παράγοντας έλεγε πως δεν θα ανοίγουν τα καταστήματα όλες τις Κυριακές, αλλά στο τραπέζι τέθηκαν τόσο οι τουριστικές περιοχές της χώρας όσο και η διάρκεια της τουριστικής περιόδου, που στην Ελλάδα είναι μεγάλη.

Επιβεβαίωσε ότι η διάρκεια της τουριστικής περιόδου θα αυξηθεί σε πέντε από τέσσερις μήνες, θα περιλαμβάνει το Λεκανοπέδιο της Αττικής, ενώ πως οι παράμετροι για τις Κυριακές θα ενταχθούν στα μνημόνια.

Από την κυβέρνηση διαρρέεται πως επιτεύχθηκε συμβιβασμός για την πώληση των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και εκτός φαρμακείων, ενώ έχουν μείνει ένα-δύο ανοικτά ζητήματα από τις υπόλοιπες συστάσεις για την απελευθέρωση των αγορών και των επαγγελμάτων.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, τα μέτρα θα ψηφιστούν στις αρχές του Μάη για να επικυρωθεί το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης από το Eurogroup στις 22 Μάη.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *