επικαιρότητα

«Έρχεται» τον Αύγουστο η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τoν εξωδικαστικό μηχανισμόΑπό τις 8 Αυγούστου θα τεθεί σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τον εξωδικαστικό μηχανισμό επίλυσης διαφορών. Αυτό ανέφερε ο Ειδικός Γραμματέας Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, Φώτης Κουρμούσης σε εκδήλωση του Οικονομικού Επιμελητηρίου, προσθέτοντας ότι «πολλά σημεία είναι αυτοματοποιημένα προκειμένου να γίνονται οι διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και συντεταγμένα».
Τα πλεονεκτήματα‭ ‬και‭ ‬τα‭ ‬εργαλεία‭ ‬που‭ ‬παρέχει‭ ‬ο‭ θεσμός‭ ‬της‭ ‬ ‭Διαμεσολάβησης‭ ‬ στην εξωδικαστική επίλυση διαφορών ‭ και οι βασικές‭ ‬ρυθμίσεις του ‭νόμου‭...‬για τον ‭ ‬εξωδικαστικό μηχανισμό παρουσιάστηκαν στην χθεσινή ημερίδα που πραγματοποίησε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας σε συνεργασία με τον ΟΠΕΜΕΔ. Ο‭ ‬πρόεδρος‭ του‭ ‬Οικονομικού ‭Επιμελητηρίου,‭ ‬Κωνσταντίνος ‭ ‬Κόλλιας, ‭ ‬στην‭ ‬ομιλία‭ ‬του, τόνισε τη σημασία του ρόλου της διαμεσολάβησης, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη και ενδιαφέρουσα συγκυρία δεδομένου ότι ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών, αποτελεί, νόμο του κράτους, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΜΕΔ, Νικόλας Κανελλόπουλος, ανέφερε ότι «ο ΟΠΕΜΕΔ και το Οικονομικό Επιμελητήριο, από κοινού, προάγουν ένα νέο και δυναμικό τρόπο επίλυσης των διαφορών. Μία νέα κοινωνική κουλτούρα, ένα νέο, δυναμικό εργαλείο για τον πολίτη και την επιχείρηση, στην πραγματική οικονομία». Πρόσθεσε ακόμη ότι οι Έλληνες οικονομολόγοι έχουν κομβικό ρόλο να επιτελέσουν για την εξωδικαστική ρύθμιση των οφειλών, τόσο μέσα από τον νέο μηχανισμό όσο και μέσω όλων των άλλων εναλλακτικών μεθόδων διευθέτησης του ιδιωτικού χρέους.

Στην ημερίδα, ο κ. Κουρμούσης ενημέρωσε για‭ ‬τις ρυθμίσεις του εξωδικαστικού μηχανισμού. Όπως είπε:
‬Ο‭ ‬ νέος‭ ‬‬νόμος,‭ ‬ ρυθμίζει‭ ‬χρέη‭ ‬προς‭ ‬τράπεζες,‭ ‬εφορία,‭ ‬ασφαλιστικά ταμεία και ιδιώτες. Είναι μια καινοτομία για την Ελλάδα, μια διαδικασία εκτός δικαστηρίων. Κάθονται όλοι σ' ‭ ‬ένα‭ ‬τραπέζι‭ ‬και ‭συζητούν‭ ‬πώς‭ ‬θα ‭ σωθεί‭ ‬ ‭ ‬μια‭ ‬ επιχείρηση.‭ ‬ Αυτό‭ ‬‬γίνεται‭ ‬ στη‭ ‬ ‬βάση‭ ‬μιας μελέτης βιωσιμότητας όπου η επιχείρηση ‭ ‬αποδεικνύει ότι είναι βιώσιμη ‭ ‬και ρυθμίζονται ‭ ‬τα χρέη της με στόχο να συνεχίσει να συνεισφέρει στην αγορά και να παρέχει εργασία.
Για να ενταχθεί κάποια επιχείρηση σε όλη αυτή ‭ ‬τη διαδικασία πρέπει να μπορεί ‭ ‬να αποδείξει ότι είναι βιώσιμη και ότι τα συνολικά της χρέη είναι πάνω από 20.000 ευρώ.
Η όλη διαδικασία διενεργείται ηλεκτρονικά μέσω ειδικής πλατφόρμας, που θα τεθεί σε λειτουργία στις 8 Αυγούστου. Πολλά σημεία είναι αυτοματοποιημένα προκειμένου να γίνονται οι διαδικασίες όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και συντεταγμένα.
Προϋπόθεση‭ ‬ που‭ ‬‬πρέπει‭ ‬να ‬πληροί‭ ‬κάποια‭ ‬επιχείρηση ‬για‭‭ ‬να‭ ‬ενταχθεί‭ ‬ στον εξωδικαστικό μηχανισμό είναι ότι θα πρέπει να έχει μια θετική χρήση μέσα στα τελευταία τρία χρόνια κάτι που σημαίνει ότι τα λειτουργικά της έξοδα, αφαιρουμένων των εσόδων της έχουν θετικό πρόσημο. Τα εργαλεία και τα οφέλη του θεσμού της Διαμεσολάβησης παρουσίασαν τρεις πιστοποιημένοι διαμεσολαβητές, ο Σπύρος Αντωνέλος, η Κατερίνα Κωτσάκη και ο Νικόλαος Σοφιανός.
Στα‭ ‬πλεονεκτήματα‭ ‬ ‭‬της‭ ‬διαμεσολάβησης‭ ‬για‭ ‬‬τις‭ ‬επιχειρήσεις‭ ‬ και‭ ‬ τους‭ ‬ ‬ιδιώτες περιλαμβάνονται:
  • Σύντομη διαδικασία.
  • Αποφυγή σημαντικών εξόδων της δικαστικής διαδικασίας.
  • Οι ίδιοι οι εμπλεκόμενοι ελέγχουν τη διαδικασία.
  • Διαχείριση των εντάσεων με τρόπο που θα οδηγήσει σε λύση.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Γεια σας λεγομε Μιχαηλ Λαμπρου μενω στους αγίους αποστόλους, ένας συμπολίτης μας έχει ανάγκη απο βοηθεια ειναι σαι πολλη ασχημη κατάσταση κ οικονομική κ χρειαζεται γιατρό παθολόγο κ οφθαλμίατρο διότι έχει πρόβλημά στο 1 μάτι έχει φλεγμονή κ στα πόδια έχει αίματα στα νύχια είναι κ τα 2 πόδια του πρισμενα ΧΡΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΓΙΑΤΡΟ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΗ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΙ Κ ΕΧΕΙ Κ ΚΑΡΔΙΑ. Μένει στους Άγιους αποστόλους οδός γαριφαλιάς πίσω από την κεραία του ράδιο ταξί. Εγώ προσωπικά του βάζω φάρμακα στο μάτι εδώ κ 2-3 μήνες αλλά δεν βλέπω να γίνεται τίποτα . σας παρακαλάω κάντε κάτι ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ.

M M S

M M S
Θυμάστε στο ενυδρείο, πίσω από τη νομαρχία ,το υπέροχο αυτό φυτό ;Τώρα γρασίδι. Ευτυχώς που και που φυτρωνει μόνο του. Η φωτογραφία είναι από ένα σημείο στο Γενναδι

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά