ροή ειδήσεων

Σε κίνδυνο η διεξαγωγή του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ…



Με όλα όσα έχουν γίνει από τη στιγμή που το Κατάρ κέρδισε το δικαίωμα διεξαγωγής του Μουντιάλ του 2022, θα πρόκειται για ένα πραγματικό θαύμα αν η διοργάνωση γίνει κανονικά…

Για μία ακόμη φορά η διοργάνωση τίθεται σε αμφιβολία, μόνο που τώρα οι αιτίες είναι πολύ πιο σοβαρές καθώς η διακοπή των διπλωματικών σχέσεων που ανακοίνωσαν Σαουδική Αραβία, Μπαχρέιν, ΗΑΕ, Αίγυπτος, Λιβύη και Υεμένη σε συνδυασμό με το κλείσιμο των συνόρων έχει προκαλέσει ασφυξία στο Κατάρ.

Κι αν κάτοικοι τρέχουν στα σούπερ μάρκετ για να αδειάσουν τα ράφια, οι κατασκευαστικές εταιρίες που έχουν αναλάβει τα έργα που συνδέονται με το παγκόσμιο κύπελλο είναι σε πραγματική απόγνωση.

Με τα σύνορα της Σαουδικής Αραβίας να έχουν κλείσει (από εκεί είναι η μοναδική οδική αρτηρία που το συνδέει με τον έξω κόσμο), το Κατάρ δεν έχει πλέον τρόπο να προμηθεύεται υλικά από ξηράς και η μοναδική δίοδος είναι από θαλάσσης, γεγονός που έχει δημιουργήσει έντονο προβληματισμό.

Η Ανώτατη Επιτροπή, που έχει συσταθεί από τον Εμίρη κι έχει ως αποκλειστικό έργο την παρακολούθηση της κατασκευής των εγκαταστάσεων, δεν έχει κάνει μέχρι στιγμής κανένα σχόλιο, ωστόσο πηγή που είναι κοντά στα μέλη της Επιτροπής αναγνώρισε πως η συγκεκριμένη κρίση είναι η μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη πρόκληση είχε να αντιμετωπίσει από το 2010 όταν και ανέλαβε τη διοργάνωση το Κατάρ.

Ούτε η σκανδαλολογία για τον χρηματισμό μελών της FIFA πριν την ψηφοφορία, ούτε οι συνθήκες εργασίας των χιλιάδων μεταναστών στα εργοτάξια των γηπέδων, ούτε η αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής των αγώνων (από καλοκαίρι σε χειμώνα λόγω της θερμοκρασίας) δεν ήταν τόσο σοβαρά όσο ο διεθνής αποκλεισμός του Κατάρ με την κατηγορία του κράτους-τρομοκράτη.

Την ίδια ώρα η FIFA, που επίσης έχει αποφύγει να πάρει θέση, μοιάζει να είναι εγκλωβισμένη καθώς η Qatar Airways είναι ένας από τους βασικούς χορηγούς της και το μόνο που αρκέστηκε να δηλώσει αξιωματούχος της Διεθνούς ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας ήταν πως «είμαστε σε συνεχή επαφή με την Οργανωτική Επιτροπή και την Ανώτατη Επιτροπή σχετικά με τη διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου».

Μόνο που δεν έχουν την ίδια άποψη και τα μέλη της FIFA με τον πρόεδρο της Γερμανικής Ομοσπονδίας Ράινχαρτ Γκρίντελ να δηλώνει: «Η ποδοσφαιρική κοινότητα σε όλο τον κόσμο πρέπει να συμφωνήσει ότι τα μεγάλα τουρνουά δεν πρέπει να διεξάγονται σε χώρες οι οποίες υποστηρίζουν ενεργά την τρομοκρατία».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *