ροή ειδήσεων

Ιστορική νίκη με 84-55 για την εθνική γυναικών και πρόκριση στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ



Ιστορική νίκη σημείωσε η εθνική ομάδα γυναικών που επικράτησε με 84-55 της Τουρκίας και προκρίθηκε για πρώτη φορά στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ, που διεξάγεται στην Τσεχία. Παράλληλα πήρε και την πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί την επόμενη χρονιά στην Ισπανία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα αν και δεν ξεκίνησε καλά την αναμέτρηση, καθώς έχανε με 22-10 κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση και να προηγηθεί στο ημίχρονο με 36-30.

Μάλιστα στο τρίτο δεκάλεπτο ανέβασε την απόδοσή του ακόμα περισσότερο παίζοντας πολύ δυνατή και έξυπνη άμυνα, αλλά και με σύνεση στην επίθεση ανεβάζοντας τη διαφορά στους 17 πόντους (57-40).

Οι Ελληνίδες διεθνείς διαχειρίστηκαν σωστά το χρόνο και τη διαφορά, είχαν ώριμες αντιδράσεις πάνω στο παρκέ απέναντι στις Τουρκάλες και κατάφερε να πάρει πανηγυρικά την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά με το τελικό 84-55.

Τώρα πλέον η εθνική θα περιμένει τον προημιτελικό ανάμεσα στη Γαλλία και τη Σλοβακία για να μάθει την αντίπαλό της στον ημιτελικό του Σαββάτου.

Τα δεκάλεπτα: 15-9, 30-36, 40-57, 55-84

ΤΟΥΡΚΙΑ: Μπίλγκιτς 2, Τσόρα 1, Τουργκούτ 11, Ντεμιρμέν, Τσαγκλάρ 6, Αλμπέν 10(2), Κανίτεζ 3 (1), Χόλινγκσγουόρθ 15, Ουνέρ, Σενιουρέκ 1, Κοκσάλ 6(2), Ουράλ

ΕΛΛΑΔΑ: Σταμολάμπρου 6(2), Σταμάτη, Λύμουρα 7(1), Σπυριδοπούλου 3(1), Μάλτση 25(3), Νικολοπούλου 4, Σωτηρίου 3(1), Κοσμά, Σπανού 11, Καλτσίδου 10(2), Χριστινάκη 91), Φασούλα 6.

«Ηταν ιστορικός προημιτελικός. Είναι τρομερή επιτυχία», δήλωσε ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Κεραμιδάς λίγο μετά τη νίκη επί της Εθνικής Γυναικών επί της Τουρκίας.


Ο Αλέξης Τσίπρας συνεχάρη μέσω του twitter την Εθνική ομάδα μπάσκετ των γυναικών για την εκπληκτική της πρόκριση στα ημιτελικά του Ευρωμπάσκετ της Τσεχίας επί της Τουρκίας.

«Συγχαρητήρια στην Εθνική ομάδα μπάσκετ γυναικών που κέρδισε την Τουρκία και πάει στους 4. Μπράβο στα κορίτσια μας» έγραψε στο twitter και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης έδωσε τα συγχαρητήριά του στην εθνική ομάδα γυναικών για τη νίκη της στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ.

Newsroom Αθήνα 9. 84

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή αν θίγεσαι από ανάρτηση και σχόλιο
στείλε στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *