επικαιρότητα

Το «8ο θαύμα του κόσμου» ισχυρίζονται πως ανακάλυψαν οι ερευνητές- Πού βρίσκεται;Μπροστά στο 8ο θαύμα του κόσμου υποστηρίζουν πως βρίσκονται ερευνητές από τη Νέα Ζηλανδία, χάρη σε ένα χειρόγραφο ημερολόγιο από εξερευνητή του 19ου αιώνα!Οι ερευνητές Ρεξ Μπαν και Σάσα Νόλντεν ισχυρίζονται σε μια μελέτη, που δημοσιεύτηκε πρόσφατα στο περιοδικό Journal of the Royal Society της Νέας Ζηλανδίας, ότι έχουν βρει τη θέση των ροζ και λευκών «βεραντών», που για χρόνια θεωρούνταν χαμένες.

Οι «βεράντες» κάποτε θεωρήθηκαν ως το όγδοο θαύμα του κόσμου. Επρόκειτο για μία σειρά από φωτεινούς λευκούς και ροζ καταρράκτες, που βρίσκονται στη λίμνη Ροτομαχάνα στη Νέα Ζηλανδία.

Στις 10 Ιουνίου του 1886, έπειτα από μία ηφαιστειακή έκρηξη, το κοντινό βουνό του Ταραγουέρα γέμισε με τέφρα τη λίμνη και κάλυψε τις «βεράντες» με βρωμιά και λάσπη.Μία πενταετής μελέτη με τη χρήση υποβρύχιου σόναρ, όμως το 2016 κατέληξε στο συμπέρασμα ότι αυτές οι «βεράντες» είχαν καταστραφεί στην έκρηξη.

Ωστόσο, ο Μπαν και ο Νόλντεν δεν συμμερίζονται αυτή την άποψη και λένε ότι αυτό το συμπέρασμα βασίστηκε σε 130 χρόνια λανθασμένων χαρτογραφικών πληροφοριών, υποστηρίζοντας ότι οι «βεράντες» δεν έχουν καταλήξει στον πυθμένα της λίμνης ούτε καταστράφηκαν ολοσχερώς.

Χρησιμοποιώντας το ημερολόγιο του 1859 του Φέρντιναντ βον Χότσετερ, που θεωρείται ο «πατέρας της χαρτογραφίας της Νέας Ζηλανδίας», οι δύο ερευνητές θεωρούν ότι έχουν βρει τη θέση των «περίφημων βεραντών», περίπου 15 μέτρα κάτω από την ακτή των λιμνών.Σχόλια

S M S

Αναγνώστης: Λεωφορείο της γραμμής... Τι παρατηρήτε?

M M S

M M S

Μετάφραση

παράπονα Ρόδου
1 εικόνα 1000 λέξεις στο Instagram!
Δείτε επίσης