ροή ειδήσεων

Τα τουριστικά καταλύματα κατά της απελευθέρωσης μισθώσεων τύπου Airbnb



Το σοβαρό ενδεχόμενο οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων και διαμερισμάτων να καταθέσουν τις επίσημες άδειες λειτουργίας τους περιλαμβάνει ψήφισμα της Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος, αν η κυβέρνηση δεν αποσύρει τις διατάξεις που απελευθερώνουν πλήρως τις βραχυχρόνιες αστικές μισθώσεις.

Κατά τη Συνομοσπονδία, αν οι ιδιοκτήτες καταθέσουν τις άδειες θα εντάξουν τα καταλύματά τους στα ειδικά προνόμια της αστικής βραχυχρόνιας μίσθωσης. Η Συνομοσπονδία κάνει λόγο για διόγκωση του αθέμιτου ανταγωνισμού εις βάρος των νόμιμων καταλυμάτων και για εξόντωση των 30.000 μικρών επιχειρηματιών που δραστηριοποιούνται στον χώρο της τουριστικής διαμονής.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει η ΣΕΤΚΕ «αντί η κυβέρνηση να αποσύρει το ημι-ελεύθερο καθεστώς βραχυχρόνιας αστικής μίσθωσης του ν. 4446/2016 τελικώς με το άρθρο 84 του ν. 4472/2017 την απελευθερώνει πλήρως, καταργώντας τους ποσοτικούς και ποιοτικούς περιορισμούς και επιτρέποντας την τουριστική ενοικίαση όλων των ακινήτων όλων των ιδιοκτητών της χώρας για όλο τον χρόνο και χωρίς περιορισμούς στο εισόδημα». Επίσης, συμπληρώνει ότι «η κυβέρνηση, χωρίς πειστικό λόγο διπλασιάζει από την 1η Ιανουαρίου 2018 και για το 70% των καταλυμάτων μας το νέο χαράτσι του ενιαίου τέλους διανυκτέρευσης διπλασιάζοντας και τον αθέμιτο ανταγωνισμό που οι επιχειρήσεις μας υφίστανται». Κατόπιν αυτών η Συνομοσπονδία διαπιστώνει ότι ο κλάδος βρίσκεται υπό διωγμόν και ο ελληνικός τουρισμός παύει να λειτουργεί με κανόνες μένοντας απροστάτευτος στις διαθέσεις του κάθε μη επαγγελματία ιδιώτη. Επιπλέον, διαμαρτύρεται για την υπέρμετρη επιβάρυνση της τουριστικής επιχειρηματικότητας. Στο πλαίσιο αυτό, ζητεί έναρξη στην εφορία για όλους όσοι ασχολούνται με την τουριστική διαμονή έστω και απλουστευμένη και απόσυρση του τέλους διανυκτέρευσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψήφισμα έχει συγκεντρώσει υπογραφές από συλλόγους και ομοσπονδίες-μέλη της Συνομοσπονδίας που εκπροσωπούν χιλιάδες μικρές επιχειρήσεις καταλυμάτων σε όλη την Ελλάδα, όπως για παράδειγμα στην Κρήτη, στη Ρόδο, στην Κω, στην Πάτμο, στους Λειψούς, στην Κάλυμνο, στην Αστυπάλαια, στην Εύβοια, στη Σκύρο, στη Ζάκυνθο, στη Λευκάδα, στο Πήλιο, στη Σκιάθο, στην Καλαμπάκα, στην Αλόννησο, στη Θάσο, στην Πιερία, στην Ημαθία, στην Πέλλα, στην Πάργα, στην Ηπειρο, στο Ναύπλιο, στα Καλάβρυτα, στα Κύθηρα, στη Μονεμβασιά, στη Μάνη, στην Τριφυλία, στη Λάρισα, στην Πρέβεζα, στην Κέρκυρα, στην Κεφαλονιά, στην Ιθάκη, στη Χαλκιδική, στη Σάμο και στη Χίο.

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *