επικαιρότητα

Διεπιστημονικό Συμπόσιο στη ΣύμηΠραγματοποιείται στη Σύμη, το Διεπιστημονικό Συμπόσιο με θέμα «Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού στη Σύμη και ο Ρόλος των ΜΜΕ».

Το νησί της Σύμης με την ιδιαίτερή του αρχιτεκτονική παράδοση και τις ασύγκριτες φυσικές ομορφιές ,είναι ένας τουριστικός προορισμός παγκοσμίου ενδιαφέροντος.

Είναι ένα νησί που μπορεί να προσφέρει μοναδικές εμπειρίες στους επισκέπτες.

Στο πλαίσιο του Συμποσίου, που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο, ακαδημαϊκοί, ειδικοί επιστήμονες, δημοσιογράφοι, τοπικοί παράγοντες καθώς και επαγγελματίες του Τουρισμού θα αναπτύξουν τις θέσεις τους με σκοπό να αναδειχθούν οι μορφές εναλλακτικού τουρισμού όπως ο Αθλητικός Τουρισμός, ο Θρησκευτικός Τουρισμός, ο Πολιτιστικός Τουρισμός (Φεστιβαλικός).

Απώτερος σκοπός αποτελεί η ανάδειξη του Θεματικού Τουρισμού και ο ρόλος της Περιφέρειας προκειμένου μέσα από τα εξειδικευμένα τουριστικά προϊόντα να επιτευχθεί η επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον ρόλο των Θετικών Επιστημών για τον Τουρισμό όπως η Αρχιτεκτονική και η Γεωλογία. Ενδιαφέρον παρουσιάζει και η εισήγηση για τον Σκύλο στον Τουρισμό από την κτηνιατρική πλευρά

Τέλος, θα γίνει προσπάθεια να εντοπισθούν τα προβλήματα αλλά και οι δυνατότητες του νησιού και θα παρουσιαστούν οι προτάσεις των τοπικών παραγόντων και επαγγελματιών του Τουρισμού. Σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και των παραγωγικών τάξεων, θα περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί στους επιμέρους επαγγελματικούς τομείς, ώστε να γεφυρωθεί η θεωρία με την πράξη και να αναδειχθούν οι ανάγκες της περιοχής.

Ένα ενδιαφέρον και επίκαιρο Διεπιστημονικό Συμπόσιο με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων.

ERT

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα