επικαιρότητα

Συγκλονίζουν τα στοιχεία του ΚΕΘΕΑ για τους χρήστες ναρκωτικώνΣε ηλικία από 13 έως 16, σε ποσοστό 74,1%, ξεκινούν οι νέοι τα ναρκωτικά.

Ουσία έναρξης, η κάνναβη στο 85,2% των περιπτώσεων.


Υπήρξαν δε αναφορές έναρξης της παράνομης ουσίας στην ηλικιακή ομάδα από τα 9 έως 12 έτη σε ποσοστό 8,6%.

Τα συγκλονιστικά αυτά στοιχεία, έδωσε το τμήμα Έρευνας του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ και καθιστά απαραίτητο το σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων έγκαιρης παρέμβασης που θα ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερες αυτές ανάγκες των εφήβων και των οικογενειών τους.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, οι χρήστες που προσέγγισαν το Συμβουλευτικό Κέντρο Ρόδου έχουν αγγίξει τους 140 και οι έμμεσα εξυπηρετούμενοι (γονείς, αδέρφια, σύντροφοι) τους 200.

Ειδικότερα, για το 2016-2017 οι χρήστες που δέχτηκαν υπηρεσίες ήταν στην πλειοψηφία τους άντρες (σε ποσοστό 81,5%), άνεργοι (σε ποσοστό 59,3%) και διαμένουν με τη γονεϊκή τους οικογένεια (σε ποσοστό 53,1%). Η κύρια ουσία χρήσης τους είναι η ηρωίνη.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, το ΚΕΘΕΑ σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, την Αντιδημαρχία Περιβάλλοντος και Πρασίνου και το ΔΟΠΑΡ θα κάνει παρέμβαση για τον καθαρισμό του χώρου του Αθλητικού Κέντρου Καλλιπάτειρα στο Καρακόνερο.

Η παρέμβαση θα πραγματοποιηθεί από μέλη, προσωπικό και εθελοντές του ΚΕΘΕΑ στη Ρόδο.

ert

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα