επικαιρότητα

Δείτε τον διαστημικό «πύργο ελέγχου» του Δήμου ΤρικκαίωνΈναν πρωτοποριακό για τα Ελληνικά δεδομένα «πύργο ελέγχου» απέκτησε ο Δήμος Τρικκαίων. Όπως καταγράφει το trikalavoice.gr το control room ήδη τέθηκε σε λειτουργία από το πρωί της Πέμπτης και επιτρέπει με το πάτημα ενός κουμπιού να επιλύονται άμεσα ζητήματα που προκύπτουν στην πόλη και στην περιφέρεια.

Συγκεκριμένα στις οθόνες μεταδίδεται live η κατάσταση των λαμπτήρων νέας γενιάς (Led) οι οποίοι θα έχουν τοποθετηθεί σε όλη τη πόλη μέσα στον επόμενο μήνα. Υπάρχει κεντρική διαχείριση των αγωγών της ΔΕΥΑΤ και με το που προκύπτει πρόβλημα αμέσως σημαίνει συναγερμός. Φαίνεται η κατάσταση στους κάδους απορριμμάτων της πόλης, που είναι «φορτωμένοι» και από πού θα πρέπει να περάσουν άμεσα τα απορριμματοφόρα. Επίσης μέσα στις επόμενες μέρες με την ολοκλήρωση εφαρμογής ενός νέου προγράμματος για την πόλη θα φαίνεται που υπάρχουν ελεύθερες θέσεις στάθμευσης και που όχι. Επίσης φαίνεται ποια αιτήματα πολιτών έχουν ικανοποιηθεί ως προς τη λειτουργία της πόλης (π.χ. χόρτα, σκουπίδια, λακκούβες κλπ.), ποια βρίσκονται σε εξέλιξη και τι εκρεμμότητες υπάρχουν. Τέλος ανά πάσα στιγμή φαίνεται σε μια από τις οθόνες η κίνηση των οχημάτων του Δήμου, τα οποία είναι εφοδιασμένα με GPS, που βρίσκονται και σε ποια εργασία.

Το όλο πρωτοποριακό σύστημα έχει στηθεί με την τεχνογνωσία της e-trikala και δημιουργεί οικονομία κλίμακος για το Δήμο. Σε πρώτη φάση θα λειτουργεί 16 ώρες το 24ωρο και πολύ σύντομα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

Σχόλια

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διάδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

S M S

Αναγνώστης: Αγόρασα αμάξι για να περνάω από το Χαρακι

M M S

M M S

διαφημιστείτε εδώ

διαφημιστείτε εδώ
οικονομικά & αποδοτικά