επικαιρότητα

ΡΟΔΟΣ: Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ Υγείας - Πρόνοιας για το νοσοκομείο του νησιούΜία αντιπαράθεση διεξάγεται τις τελευταίες μέρες στο ροδιακό Τύπο με επίκεντρο το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου μεταξύ της διοικήτριας του Νοσοκομείου Ρόδου, την πλειοψηφία του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΡ, του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ και πολιτευτών της ΝΔ (πολύ πιθανό να πάρουν σειρά και του ΣΥΡΙΖΑ), που ουδεμία σχέση έχει με τα πραγματικά προβλήματα του νοσοκομείου, των εργαζομένων του και του ροδιακού λαού.

Σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ Υγείας Ρόδου, με αφορμή την ανούσια αντιπαράθεση επισημαίνει:

«Τα προβλήματα και η τραγική κατάσταση που βρίσκεται το Νοσοκομείο Ρόδου, λόγω της υποστελέχωσης, της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της Υγείας είναι γνωστά εδώ και χρόνια στην τοπική κοινωνία.

Ολοένα και ενισχύεται ο επιχειρηματικός του χαρακτήρας, στέλνοντας όλο και πιο συχνά τους ασθενείς στο ταμείο του νοσοκομείου. Ο προϋπολογισμός του νοσοκομείου όλο και περισσότερο καλύπτεται από δικά του έσοδα, ενώ το κράτος συνέχεια μειώνει τη χρηματοδότηση εξοικονομώντας κεφάλαιο για τη στήριξη "της επιχειρηματικότητας και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας", όπως χαρακτηριστικά επαναλαμβάνουν συνεχώς αστοί πολιτικοί, δημοσιογράφοι, οικονομολόγοι όλων των αστικών κομμάτων συν τους φασίστες της Χρυσής Αυγής, εννοώντας τζάμπα κεφάλαια για τα μονοπώλια που θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας.

Αυτό στην πράξη μεταφράζεται σε αδυναμία του Νοσοκομείου της Ρόδου να καλύψει τις ανάγκες του λαού της, σε ποιοτικές, δωρεάν παροχές Υγείας, αφού η εξοικονόμηση πόρων για το νοσοκομείο σημαίνει ελλείψεις σε προσωπικό και υλικοτεχνικές υποδομές. Δεν πάει πολύς καιρός που το νοσοκομείο υποχρεώθηκε να διακομίσει ένα σοβαρά τραυματισμένο νέο στο Ηράκλειο, ελλείψει κρεβατιού στη ΜΕΘ. Την ίδια στιγμή ο εργασιακός βίος των εργαζομένων του ΓΝΡ γίνεται αφόρητος, αφού αναγκάζονται πολλές φορές να εργάζονται ασταμάτητα για βδομάδες χωρίς να τους δίνονται τα ρεπό που δικαιούνται και είναι απαραίτητα για την αναπλήρωση της εργατικής τους δύναμης, ενώ η ένταση της εργασίας διπλασιάζεται, αφού σε κάθε δύο πόστα αντιστοιχεί ένας εργαζόμενος.

Σε αυτά τα πλαίσια λειτουργίας του νοσοκομείου, όπως και σε όλο το σύστημα Υγείας της χώρας, αφού η κυβέρνηση δεν μπορεί να λύσει τα ουσιαστικά προβλήματα, προσπαθεί να στρέψει την προσοχή μας σε έναν ανούσιο καυγά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και ΠΑΣΟΚ -ΝΔ για το ποιος είναι πιο διεφθαρμένος και ποιος θα φέρει την κάθαρση.

Μια τέτοια αντιπαράθεση εξελίσσεται τον τελευταίο καιρό και στο νοσοκομείο μας, με τη διοίκηση του νοσοκομείου να σηκώνει τη σημαία της κάθαρσης από τη μια και από την άλλη συνδικαλιστές της πλειοψηφίας του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων, τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και στελέχη της ΝΔ να κατηγορούν τη διοικήτρια για διώξεις που έχουν να κάνουν με την απομάκρυνση συναδέλφων από στελεχικές θέσεις του νοσοκομείου, λόγω διαφορετικής κομματικής τοποθέτησης.

Η πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου από τη μέρα που εκλέχθηκε δεν έχει βγάλει ούτε μισή ανακοίνωση για τα προβλήματα των εργαζομένων, τις ελλείψεις και την ίδια τη λειτουργία του νοσοκομείου. Έχει βάλει το σύλλογο στο γύψο, το ΔΣ δεν συνεδριάζει ποτέ και για γενικές συνελεύσεις ούτε λόγος. Δεν έχει κάνει το παραμικρό για να οργανώσει την πάλη των εργαζομένων ενάντια στα μέτρα που παίρνονται σωρηδόν το τελευταίο διάστημα. Αυτά μέχρι τη μέρα που θίχτηκαν συγκεκριμένα άτομα που στελεχώνουν υψηλές διοικητικές θέσεις του νοσοκομείου. Οπότε με ανακοινώσεις κάνει λόγο γα τρομοκρατικές μετακινήσεις, εκφοβισμό, μηνύσεις κλπ. Και παρεμπιπτόντως αναφέρει και τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Το ΠΑΜΕ Υγείας Ρόδου καλεί τους εργαζόμενους να μην εγκλωβιστούν σε τέτοιου είδους αντιπαραθέσεις. Να προσπεράσουν την πλειοψηφία του ΔΣ του συλλόγου και να οργανώσουν πλάι με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του νησιού την πάλη τους για τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τα εργασιακά μας, αλλά και τα καθημερινά μας προβλήματα. Καλούμε τους εργαζόμενους να παλέψουν κόντρα στην κύρια αιτία που γεννά όχι μόνο την διαφθορά, αλλά και τη νόμιμη εκμετάλλευση των εργαζομένων, τη φτώχεια και την εξαθλίωση. Και δεν είναι άλλη αυτή η αιτία παρά η ανάγκη του μεγάλου κεφαλαίου συνεχώς να αυξάνει τα κέρδη του, στο πλαίσιο του σκληρού και αδυσώπητου ανταγωνισμού που υπάρχει ανάμεσα στα μονοπώλια για το ποιο από αυτά θα κυριαρχήσει.

Η διαφθορά και η σημερινή άθλια κατάσταση για εργαζόμενους και ασθενείς δεν θα πάψει παρά μόνο όταν θα αποβληθεί από το σύστημα Υγείας το καπιταλιστικό κέρδος. Όσο η Υγεία συνεχίζει να είναι εμπόρευμα, τα μονοπώλια θα διαγκωνίζονται μεταξύ τους, το κράτος θα κάνει τον ατζέντη, ελέγχοντας το μηχανισμό που διευκολύνει τη διείσδυσή των επιχειρήσεων σε προμήθειες, στη λειτουργία υπηρεσιών των νοσοκομείων (όπως γίνεται στα εργολαβικά συνεργεία καθαριότητας, φύλαξης, τεχνική υπηρεσία κλπ.).

Όσο η Υγεία θα είναι εμπόρευμα τόσο οι εργαζόμενοι στον κλάδο θα βλέπουν συνεχώς το μισθό τους να συμπιέζεται και την ένταση της δουλειάς τους να αυξάνεται, για να εξοικονομεί είτε το κράτος για τους μεγαλοεπιχειρηματίες, είτε απευθείας οι επιχειρηματίες μεγαλύτερα κέρδη. Τρανό παράδειγμα η "EUROMEDICA", όπου οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι για μήνες και πληρώνονται κάθε φορά με έναντι. Από την άλλη μεριά για το λαό της Ρόδου οι παροχές Υγείας θα συνεχίζουν να γίνονται είδος πολυτελείας και κάθε μέρα η κατάσταση θα γίνεται χειρότερη με τις τραγικές ελλείψεις να διογκώνονται στο όνομα της αγίας καπιταλιστικής ανάπτυξης.

Δημόσια και δωρεάν Υγεία για όλους.

Μαζικές μόνιμες προσλήψεις στο νοσοκομείο».

902.gr

Σχόλια

  1. Ανώνυμος26/6/17, 4:28 μ.μ.

    Μακαρι η νεα διοικηση του Νοσοκομειου να κανει τα αυτονοητα, αυτο που επρεπε να ειχαν κανει ηδη εδω και πολλα χρονια πριν οι προηγουμενες αλλα εγκαθετες και κομματικες διοικησεις του ιδρυματος........ καθαρση, απο το << συναφι >> που καταντησε καθεστως, για λιγους και εκλεχτους.
    Η πλειοψηφια του ΔΣ του Συλλογου Εργαζομενων εχει επιλεκτικη αγνοια των πολυτιμων λεξεων, οπως, αλληλεγγυη, αντικειμενικοτητα, αξιοκρατια, αμεροληψια, δυστυχως με την τακτικη που ακολουθει δινει την εντυπωση οτι εξυπηρετει συγκεκριμενα συμφεροντα και σκοπιμοτητες και οχι τις πραγματικες αναγκες του Νοσοκομειου και των εργαζομενων, ειναι εις γνωσης τους και υποψη τους το τη φταιει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

παράπονα Ρόδου

Δείτε επίσης