ροή ειδήσεων

Απάντηση διασώστη για την υποτιθέμενη αργοπορία του ΕΚΑΒ στο τροχαίο του Φαληρακίου



κ. Μάτση, μήπως υπονοείτε (γιατί αυτό αφήνετε να εννοηθεί) ότι για το θάνατο του συμπολίτη μας σε τροχαίο φταίει η υποτιθέμενη αργοπορία του ΕΚΑΒ;

Για το παρακάτω κείμενο την αποκλειστική ευθύνη φέρει ο υπογράφων...
Η ιστοσελίδα http://12vima.gr, της οποίας διευθυντής αναφέρεται ο κ. Στέργος Μάτσης, σε ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΟ άρθρο της για το νέο θανατηφόρο τροχαίο που συνέβει τα ξημερώματα στο νησί μας αναφέρει....
Αξίζει να σημειωθεί πως το ασθενοφόρο ήρθε στο τόπο του ατυχήματος από το κέντρο υγείας Αρχαγγέλου με καθυστέρηση 45 λεπτών.


Πριν απαντήσω, ας δούμε τι αναφέρει η ΕΣΗΕΑ... 

ΑΡΧΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ



Άρθρο 1

Το δικαίωμα του ανθρώπου και του πολίτη να πληροφορεί και να πληροφορείται ελεύθερα είναι αναφαίρετο. Η πληροφόρηση είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα ή μέσο προπαγάνδας. Ο δημοσιογράφος δικαιούται και οφείλει:
α. Να θεωρεί πρώτιστο καθήκον του προς την κοινωνία και τον εαυτό του τη δημοσιοποίηση όλης της αλήθειας.
β. Να θεωρεί προσβολή για την κοινωνία και πράξη μειωτική για τον εαυτό του τη διαστρέβλωση, την απόκρυψη, την αλλοίωση ή την πλαστογράφηση των πραγματικών περιστατικών.
δ. Να μεταδίδει την πληροφορία και την είδηση ανεπηρέαστα από τις προσωπικές πολιτικές, κοινωνικές, θρησκευτικές, φυλετικές και πολιτισμικές απόψεις ή πεποιθήσεις του.
ε. Να ερευνά προκαταβολικά, με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση των συνεπειών, την ακρίβεια της πληροφορίας ή της είδησης που πρόκειται να μεταδώσει.
στ. Να επανορθώνει χωρίς χρονοτριβή, με ανάλογη παρουσίαση και ενδεδειγμένο τονισμό, ανακριβείς πληροφορίες και ψευδείς ισχυρισμούς, που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη του ανθρώπου και του πολίτη και να δημοσιεύει ή να μεταδίδει την αντίθετη άποψη, χωρίς, αναγκαστικά, ανταπάντηση, η οποία θα τον έθετε σε προνομιακή θέση έναντι του θιγομένου.

κ. Μάτση,

Είστε σίγουρος, ότι το ασθενοφόρο έκανε 45 λεπτά;
Από που πήρατε αυτή την πληροφορία;
Διασταυρώσατε αν είναι έγκυρη;

Μήπως υπονοείτε (γιατί αυτό αφήνετε να εννοηθεί) ότι για το θάνατο του συμπολίτη μας φταίει η υποτιθέμενη αργοπορία του ΕΚΑΒ;

Να σας πληροφορήσω τότε ότι το ασθενοφόρο βρισκόταν στο σημείο συμβάντος σε 12 λεπτά. Κάτι που είναι πάρα πολύ εύκολο να εξακριβώσετε μέσω της υπηρεσίας. Κάτι που έπρεπε να είχατε κάνει πριν δημοσιεύσετε την είδηση.
Η διαφορά των 45 λεπτών που αναφέρετε με τα 12 λεπτά που καταγράφηκαν είναι χαώδης.
Με άδειους δρόμους (λόγω της πρωινής ώρας) ακόμη και ένα γαϊδούρι θα έφτανε πιο γρήγορα από 45 λεπτά.

Είναι γνωστό και το έχουμε γράψει χιλιάδες φορές ότι όλα καταγράφονται σε πραγματικό χρόνο και επομένως κανένας δεν μπορεί να γράφει και να λέει ότι θέλει.


κ. Μάτση,

Όταν θα κάνετε την σχετική έρευνα και συνειδητοποιήσετε ότι όχι μόνο δεν δημοσιοποιήσατε ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ, αλλά την ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑΤΕ και την ΑΠΟΚΡΥΨΑΤΕ θα πρέπει να
επανορθώσετε χωρίς χρονοτριβή, με ανάλογη παρουσίαση και ενδεδειγμένο τονισμό, ανακριβείς πληροφορίες και ψευδείς ισχυρισμούς, που προσβάλλουν την τιμή και την υπόληψη των ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΡΟΔΟΥ και να δημοσιεύετε ή να μεταδώσετε την αντίθετη άποψη, χωρίς, αναγκαστικά, ανταπάντηση...

κ Μάτση,

Επί τη ευκαιρία θα ήθελα να σας πληροφορήσω ότι τέτοιου είδους δημοσιεύματα υποκινούν τον κόσμο σε βιαιοπραγίες εναντίον των πληρωμάτων, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει καθημερινά η σωματική τους ακεραιότητα.
Είναι ανεπίτρεπτο και βάναυσο να πηγαίνει ο διασώστης στη βάρδιά του και να μην ξέρει αν θα γυρίσει σώος στην οικογένειά του.



Παναγιώτης Σπανός

Διασώστης ΕΚΑΒ Ρόδου


ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΡΟΔΟΥ

Σχόλια

  1. Ανώνυμος12/6/17 10:35

    για ποια τιμη και υποληψη των διασωστων μιλατε αφου στον πιο θανατηφορο δρομο της ελλαδας (ροδου -λινδου) και με τα μεγαλυτερα ξενοδοχεια στη ροδο μεχρι το κιοταρι δεν υπαρχει ασθενοφορο!!!
    εγω πριν ενα μηνα πηρα τηλεφωνο στο εκαβ που χτυπησανε στην καλαθο και μου ειπε ο τηλεφωνητης οτι δεν υπαρχει ασθενοφορο μονο στη ροδο και στη σορωνη εχει!!! μετα απο 45 λεπτα ηρθε,πλακα μας κανετε .....ποιον κοροιδευετε? ντροπη σας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος13/6/17 19:26

      Η παραπάνω διαμαρτυρία του εκαβίτη είναι για το ψέμα που ειπώθηκε όταν τα 12 λεπτά μετατράπηκαν σε 45 λεπτά.
      Από εκεί και πέρα κανένας νοήμον άνθρωπος δεν μπορεί να αρνηθεί ότι όταν το νησί συνολικά έχει 4 ασθενοφόρα(για επείγοντα,αεροδρόμιο,επανεξετάσεις,αιμοκαθάρσεις,εξιτήρια) σε 24ωρη βάση και όλοι θεωρούν τους εαυτούς τους επείγοντα περιστατικά που πρέπει να προηγηθούν των άλλων(Αντε να πείσεις τη ρεσεψιονίστρια στα Κολύμπια όταν φθάσεις στο ξενοδοχείο ότι όφειλε να είναι ακριβής στην τηλεφωνική της κλήση γιατί η ηλίαση ή ο μεθυσμένος δεν χρειάζεται διακομιδή με ασθενοφόρο και την κυρία που συνοδεύει τον άντρα της στην αιμοκάθαρση που θέλει να επιστρέψει σπίτι "χθες" (ΑΜΕΣΑ) οτι πρέπει να κάνει υπομονή γιατί τα τροχαία περιστατικά προηγούνται)

      ΕΑΝ ΚΑΙ ΤΑ 4 ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ(είναι δεν είναι σοβαρό)ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΕΙΓΟΝ

      ...................ΟΠΟΤΕ ΜΠΟΡΕΙ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΝΑ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙ 45 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΒΕΙ ΜΟΙΡΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΥΜΑ
      Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ ΤΥΠΙΚΑ και ΝΟΜΙΚΑ καλύπτεται από το καταγραφικό για την 45λεπτη καθυστέρηση λόγω φόρτου εργασίας(εφόσον είναι στο δρόμο με περιστατικό)

      αλλά επειδή είναι και αυτοί κάτοικοι και δημότες αυτού του νησιού , δεν φύτρωσαν(έχουν γυναίκες,παιδιά,φίλους,συγγενείς,συναδέρφους,γνωστούς οι οποίοι δεν είναι άτρωτοι)κινδυνεύουν και οι δικοί τους άνθρωποι να καταλήξουν όπως οι υπόλοιποι κάτοικοι οπότε :
      1.Από τη μεριά του το προσωπικό ΤΟΥ ΕΚΑΒ Ρόδου πέρα από τον καθημερινό αγώνα τους
      ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ κάνουν ΔΩΡΕΑΝ σεμινάρια σε πολίτες(ώστε να δίνουν Α΄βοήθειες και να
      κάνουν σωστή χρήση του ασθενοφόρου).
      2. Το σωματείο απευθύνεται σε όλους τους φορείς και ζητάει προσωπικό
      3. Ο προ'ι'στάμενος και οι υπεύθυνοι προγράμματος καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες

      Κανείς δεν κρύφτηκε για την έλλειψεις στο ΕΚΑΒ και ως απόδειξη σας παραθέτω το παρακάτω άρθρο το οποίο δημοσιεύθηκε 12/03/2017

      http://www.dimokratiki.gr/12-03-2017/diasostes-tou-ekav-ine-afanis-iroes-tis-kathimerinotitas-mas/

      Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο και το χώρο που μου διαθέσατε
      Γκινακη Αγγελική

      Διαγραφή
  2. Ανώνυμος15/6/17 00:11

    Κυρια Αγγελικη βαλατε ασθενοφορο στη Σορωνη στατιστικα λογω περιστατικων?ουτε πανσιον δεν υπαρχει εκει!!! βαση πληθυσμου και κινησης πρεπει αν θελετε να λεγεστε Εθνικο Κεντρο Αμεσης βοηθειας πρεπει να εχετε στα κολυμπια στους πευκους στη λινδο στο κιοταρι στον αρχαγγελο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανώνυμος15/6/17 00:13

    ti exei re paidia to ekab sti soroni kanena mpostani kai to fulaei?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις των διαχειριστών μπορεί να μην συμπίπτουν με τα άρθρα.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Κακόβουλα σχόλια αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Ενδιαφέροντα σχόλια σε όλα τα μέσα μας μπορεί να γίνουν αναρτήσεις.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *