ροή ειδήσεων

EKTAKTO: Τούρκοι SAS-SAT έκαναν έφοδο σε εμπορικό πλοίο μέσα στην κυπριακή ΑΟΖ! (βίντεο)Του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου

Kι όμως οι Τούρκοι πραγματοποίησαν ρεσάλτο σε εμπορικό πλοίο εντός ως φαίνεται της κυπριακής ΑΟΖ και όχι μόνο δεν άνοιξε μύτη στην Ελλάδα αλλά δεν υπάρχει ακόμα ούύτε ανακοίνωση από το ελληνικό ΥΠΕΞ, έστω διάψευσης του γεγονότος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της τουρκικής Ακτοφυλακής ξημερώματα του Σαββάτου 3 Ιουνίου 2017, πραγματοποιήθηκε ρεσάλτο στο εμπορικό πλοίο Commander Tide (σημαίας Κονγκό) προς κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ναρκωτικών η οποία υπολογίστηκε σε 2,8 τόνους ηρωίνης! Συγκεκριμένα αναφέρει η τουρκική εφημερίδα ότι βρέθηκαν στα αμπάρια 40 σάκοι με 71 κιλά ηρωίνης ο καθένας!

Το ίδιο το πλοίο μεταφέρθηκε στη Ναυτική Βάση του AKSAZ του τουρκικού Ναυτικού Οι Τούρκοι μάλιστα υπερυφανεύονται ότι η όλη επιχείρηση διήρκησε περίπου 26 λεπτά. Το πλοίο είχε τεθεί υπό παρακολούθηση καθώς ερχόταν από την διώρυγα του Σουέζ. Το πλοίο ήταν το "Commander Tide" με σημαία Κονγκό. Η επιχείρηση συντονίστηκε από την τουρκική Διοίκηση Ναυτικών Επιχειρήσεων και πλοίο της τουρκικής Ακτοφυλακής μετέφερε ομάδες υποβρύχιων καταστροφέων SAS-SAT ακολουθούμενο από ελικόπτερο Seahawk που πρόσφερε εναέρια υποστήριξη.
Στο δημοσίευμα αναφέρει ότι το ελικόπτερο είχε απογειωθεί από φρεγάτα του τουρκικού Ναυτικού. Αναφέρει μάλιστα ότι τουρκικές φρεγάτες παρακολουθούσαν το εμπορικό πλοίο από την διώρυγα του Σουέζ προς Βορρά. Τότε το πλοίο της τουρκικής Ακτοφυλακής προσέγγισε το ξένο πλοίο με ομάδα SAT ενώ το ελικόπτερο Seahawk μετέφερε και αυτό μια έτερη ομάδα των επίλεκτων κομάντος Ταυτοχρόνως και από θαλάσσης και από αέρος (με μέθοδο fast rope) πραγματοποίησαν έφοδο στο πλοίο. Φυσικά οι Τούρκοι αορίστως το αναφέρουν ως επιχείρηση στην Μεσόγειο.

Όμως αν δει κανείς τον χάρτη που ανάρτησε η τουρκική Ακτοφυλακή είναι ξεκάθαρο ότι το συμβάν έλαβε χώρα εντός ορίων ελληνικής και κυπριακής ΑΟΖ και σίγουρα εντός του FIR Αθηνών. Αναμένουμε μια επίσημη αντίδραση.

Σχόλια

Δείτε επίσης

εικονογράφημα

εικονογράφημα
loading...
Εγγραφείτε