ροή ειδήσεων

ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 16 ΙΟΥΛΗ



Απέναντι στην κυβέρνηση και τους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι προχωρούν αποφασιστικά στο παραπέρα ξήλωμα της Κυριακής αργίας, βάζοντας σε εφαρμογή τον πρόσφατο νόμο του 4ου μνημονίου για το άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές από Μάη μέχρι και Οκτώβρη σε περιοχές που χαρακτηρίζονται «τουριστικές», τα επιχειρησιακά και κλαδικά συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, οι σύλλογοι και ενώσεις αυτοαπασχολούμενων και ΕΒΕ που συσπειρώνονται στην ΠΑΣΕΒΕ, δίνουν όλες τους τις δυνάμεις για την επιτυχία της πανελλαδικής 24ωρης απεργίας στο Εμπόριο, την Κυριακή 16 Ιούλη, διεκδικώντας νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας.

«Να μην αφήσουμε τους επιχειρηματικούς ομίλους να κάνουν νόμο την κατάργηση της Κυριακής αργίας!», επισημαίνει η Πανελλαδική Γραμματεία Εμπορίου και Υπηρεσιών του ΠΑΜΕ.

Καλεί τα κλαδικά Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων σε όλη τη χώρα, τα Επιχειρησιακά Σωματεία, τις Επιτροπές Αγώνα σε διαρκή επαγρύπνηση, τονίζοντας: «Δεν αποδεχόμαστε τη μερική ή ολική κατάργηση της Κυριακής αργίας! Δεν θα χαρίσουμε καμία Κυριακή! Η Κυριακή είναι αργία! Είναι για τις οικογένειές μας, για την ξεκούρασή μας, για τα παιδιά μας! Να δώσουμε δυναμική απάντηση με τη συμμετοχή μας στην πανελλαδική απεργία στον κλάδο του Εμπορίου την Κυριακή 16 Ιούλη!».

Η υπεράσπιση της Κυριακής αργίας δεν αφορά μόνο τους εμποροϋπαλλήλους. Αφορά και τους εργαζόμενους σε κλάδους που συνδέονται με το εμπόριο, όπως τουρισμός - τράπεζες - μεταφορές κ.ά. Το συνεχές ξήλωμα της Κυριακής αργίας ως τη σημερινή κατάργησή της, έρχεται να υλοποιήσει τις πάγιες αξιώσεις των μονοπωλίων για ολοσχερείς ανατροπές στον εργάσιμο χρόνο, για "ευελιξία" στις εργασιακές σχέσεις, με απελευθερωμένο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, συνοδευόμενα τα παραπάνω με τους άθλιους μισθούς των 200 και 300 ευρώ.

Στην Αττική, η απεργιακή συγκέντρωση έχει οριστεί στο Μοναστηράκι, στις 12 το μεσημέρι. Στη συγκέντρωση καλούν ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας, μαζί με Ενώσεις Αυτοαπασχολουμένων, Επαγγελματιών και Εμπόρων, καθώς και ο Σύνδεσμος Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά.

Στη Θεσσαλονίκη, η απεργιακή συγκέντρωση θα γίνει στις 8.30 π.μ., στη συμβολή των οδών Τσιμισκή με Αριστοτέλους. Στη συγκέντρωση καλούν η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων Θεσσαλονίκης και ο Σύλλογος μικρών και αυτοαπασχολούμενων εμπόρων Θεσσαλονίκης.

Απεργιακές συγκεντρώσεις θα γίνουν ακόμα σε δεκάδες πόλεις της χώρας με αποφάσεις των συλλόγων εμποροϋπαλλήλων ενώ στο πλευρό τους τάσσονται σύλλογοι αυτοαπασχολουμένων, σωματεία άλλων κλάδων και μαζικοί φορείς.

Την απεργία στηρίζουν το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς - Ιθάκης, Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής - Βοιωτίας και Νήσων Αργοσαρωνικού, η Ένωση Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Αθήνας, η Ένωση Λογιστών - Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής (ΕΛΕΠΑ), η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακο, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας, το Εργατικό Κέντρο Βορείου Συγκροτήματος Δωδεκανήσου, ο Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Λάρισας, ο Σύλλογος Συνταξιούχων ΙΚΑ Μαγνησίας, το Εργατικό Κέντρο Σάμου, το Σωματείο Εργαζομένων στο Χρηματοπιστωτικό, o Σύλλογος Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Ταμείων, η Ομοσπονδία Εργαζομένων Τύπου - Χάρτου, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Λογιστών.

Σε μαζική συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις καλεί τις γυναίκες η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας.

Την απεργιακή κινητοποίηση στηρίζουν και συνδικαλιστικές οργανώσεις από το διεθνές κίνημα.

902

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *