επικαιρότητα

Διαγράφονται οφειλές 30 εκ. από το ΔΗ.ΦΟ.ΔΩΤην τελευταία εβδομάδα του Ιουλίου, αναμένεται να ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής το ν/σ του υπουργείου εσωτερικών, που περιλαμβάνει τη διαγραφή των οφειλών από το Δημοτικό Φόρο Δωδεκανήσου (ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ), αλλά και τη ρύθμιση άλλων οφειλών με δόσεις.

Όταν ψηφιστεί το νομοσχέδιο, το Δημοτικό Συμβούλιο Ρόδου θα συνεδριάσει για να εκδώσει διαπιστωτική πράξη διαγραφής των οφειλών από το ΔΗΦΟΔΩ, που εκτιμάται ότι ανέρχονται μαζί με τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις σε περίπου 30 εκ. ευρώ.

«Στο νομοσχέδιο υπάρχει και η πρόβλεψη για ρύθμιση οφειλών με δόσεις. Πρόκειται για ευνοϊκή ρύθμιση που μόλις τεθεί σε ισχύ, θα καλέσουμε τους οφειλέτες μας να ενταχθούν. Με την εξέλιξη του θέματος του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ και τη ρύθμιση χρεών θα απελευθερωθούν πολλά δεσμευμένα ΑΦΜ» δήλωσε χθες ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Σάββας Διακοσταματίου.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, Γιάννης Πάππου, μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ρόδου, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την κατάθεση του νομοσχεδίου, αναφέροντας ότι οι επαγγελματίες θα μπορέσουν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους αποδεσμευμένοι από χρέη του ΔΗ.ΦΟ.ΔΩ.


«Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας δεν είχε προβλέψει τις προηγούμενες οφειλές. Τώρα το Νομοσχέδιο προβλέπει και αυτή την περίπτωση και το δημοτικό συμβούλιο θα μπορέσει να κάνει διαγραφές χωρίς να κινδυνεύουν οι δημοτικοί σύμβουλοι να τιμωρηθούν».

Αναφερόμενος στον τουρισμό, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου υποστήριξε ότι οι αφίξεις ευημερούν, αλλά οι εισπράξεις δεν είναι σε θετικό κλίμα.

«Είμαστε ανήσυχοι, τόνισε, για το τι θα συμβεί το Χειμώνα».

ert

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα