ροή ειδήσεων

Τέλος οι Βρετανοί τουρίστες στα Μάλια: Οι ξενοδόχοι δεν τους θέλουν



Είναι ευρέως γνωστό πως τα Μάλια έχουν γίνει ο τόπος διασκέδασης νεαρών που στο άνθος της ηλικίας τους και έχοντας ξεπεράσει μόλις την εφηβεία αποφασίζουν να κάνουν τα πάντα για να δοκιμάσουν -υποτίθεται- καινούρια πράγματα.



Σε αυτά περιλαμβάνεται η υπέρβαση των προσωπικών τους ορίων με ότι αυτό συνεπάγεται, από ναρκωτικά κάθε λογής και κατανάλωση τους ολημερίς μέχρι αχαλίνωτο σεξ χωρίς προφυλάξεις με παντελώς άγνωστα άτομα. Οι νεαροί καταναλώνουν αλκοόλ σε τεράστιες ποσότητες και κυκλοφορούν ημίγυμνοι ή ακόμα και γυμνοί στους δρόμους. Όπως είναι φυσικό περιβάλλον το οποίο συνδυάζει όλα τα προαναφερθέντα στοιχεία δεν ενδείκνυται για… απλούς τουρίστες πόσο μάλλον για οικογένειες.

Αυτού του είδους ο τουρισμός βρήκε προσοδοφόρο έδαφος σε μέρη της Ελλάδας όπως τα Μάλια της Κρήτης, το Φαληράκι της Ρόδου, ο Λαγανάς της Ζακύνθου και ο Κάβος της Κέρκυρας. Οι ξενοδόχοι της πρώτης περιοχής αποφάσισαν πλέον πως η κατάσταση δεν πάει άλλο. Σύμφωνα με την εφημερίδα Times , το 95% των ξενοδόχων της πόλης, δηλαδή 137 ξενοδοχεία, αποφάσισαν να σταματήσουν στο προσεχές μέλλον να φιλοξενούν Βρετανούς τουρίστες 18-30 ετών και θα επικεντρωθούν σε οικογενειακά πακέτα Ευρωπαίων τουριστών.

Ο αντιδήμαρχος τουρισμού του δήμου Χερσονήσου, Ευθυμίος Μουντράκης σε άρθρο του στο Cretalive τόνιζε ότι:

«Στα Μάλια γίνεται μία συντονισμένη και στοχευμένη προσπάθεια με τη συνεργασία όλων των τοπικών φορέων, προξενείων, πρεσβειών, της αστυνομίας, των τοπικών συλλόγων και επαγγελματικών φορέων, τοπικών επιχειρηματιών, τουριστικών πρακτόρων και όλης της τοπικής κοινωνίας, η οποία κουράστηκε από το μέχρι πρόσφατα, Βρετανικό κυρίως, μοντέλο τουρισμού της περιοχής!

Έχει ήδη γίνει μία αρκετά μεγάλη αλλαγή του προφίλ πελάτη, τα τελευταία 5-6 χρόνια, με νέες συνεργασίες ξενοδόχων της περιοχής και τουριστικών πρακτόρων από Ρωσία, Σκανδιναβία, Ολλανδία και άλλες χώρες, επιδιώκοντας ένα νέο “εμπλουτισμένο μείγμα” πελάτη. Ταυτόχρονα έχει ήδη μειωθεί σε παραπάνω από τον μισό ο αριθμός συμβολαίων, άρα και επισκεπτών, από τις συγκεκριμένες χώρες που δημιουργούν προβλήματα στη νυχτερινή, και όχι μόνο, ζωή των όμορφων και ιστορικών Μαλίων».

Σχόλια

όλα τα νέα στο email σας

Get new posts by email:
παράπονα Ρόδου

επικοινωνήστε

δώσε δύναμη στη φωνή σου,
κάνε τα παράπονα στον δήμαρχο,
κατήγγειλε ότι βλάπτει την κοινωνία,
διέδωσε τις πιο σημαντικές ειδήσεις,
μοιράσου χρήσιμες συμβουλές,
στείλε μας το δικό σου άρθρο
και δημοσίευσε ότι θέλεις
στο paraponarodou@gmail.com
ή συμπλήρωσε την φόρμα

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *