επικαιρότητα

Στη Μεσαιωνική πόλη της Ρόδου οι Ιππότες «ζουν» ακόμηΜια φωτογραφική περιήγηση στην πόλη του μεγαλύτερου νησιού των Δωδεκανήσων

Στο σταυροδρόμι δυο μεγάλων θαλάσσιων δρόμων της Μεσογείου, ανάμεσα στο Αιγαίο πέλαγος και τις ακτές της Μέσης Ανατολής στέκει η Ρόδος.

Η μεγαλύτερη των Δωδεκανήσων, είναι ένας από τους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς σε όλη την Ευρώπη.

Και όχι άδικα, κοσμοπολίτικη και παραδοσιακή, με μεγάλη ιστορία, η Ρόδος είναι το νησί της αρμονίας της ομορφιάς αλλά και των αντιθέσεων.

Η καρδιά της Ρόδου χτυπά στην Μεσαιωνική Πόλη του νησιού, εδώ που οι Ιππότες και οι θρύλοι τους ζουν ακόμη.Η πόλη έχει ανακηρυχθεί από την UNESCO ως Πόλη Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς και πρόκειται για ένα μαγευτικό κράμα ποικίλων αρχιτεκτονικών από διαφορετικές χρονικές περιόδους.
Οι θρύλοι, οι μύθοι αλλά και τα παραμύθια για την ιστορική εποχή των Ναϊτών Ιπποτών είναι ακόμη ζωντανά.

Οι πιο εμφανείς επιρροές στην αρχιτεκτονική και την παράδοση της Ρόδου είναι εκείνες του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη, αλλά και των Οθωμανών.Σημεία αναφοράς το ξακουστό Παλάτι του Μεγάλου Μαγίστρου, το σπουδαιότερο μνημείο από την εποχή της κυριαρχίας του τάγματος των Ιπποτών του Αγίου Ιωάννη στο νησί-, ο δρόμος των Ιπποτών, το Αρχαιολογικό Μουσείο, ο Πύργος του Ρολογιού, η Καστελλανία και η οδός Σωκράτους.news.gr

Σχόλια

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα