επικαιρότητα

To παρεμπόριο στη Ρόδο καλά κρατείΔιαβάζοντας τις ανακοινώσεις της αστυνομίας Ρόδου καταλήγει κανείς σε δυσάρεστα συμπεράσματα όσον αφορά την μάστιγα που λέγεται παρεμπόριο και που δυστυχώς βρίσκει υποστηρικτές και στο νησί μας.

Δεν υπάρχει ημέρα που να μην γίνουν συλλήψεις ντόπιων επιχειρηματιών, οι οποίοι στα καταστήματά τους διαθέτουν απομιμητικά προϊόντα ή όπως είναι ευρέως γνωστά, προϊόντα μαϊμού.

Σήμερα πάλι, έπεσε στα χέρια της αστυνομίας 50χρονη ημεδαπή που στο εμπορικό της κατάστημα είχε προς πώληση ρούχα και αξεσουάρ, απομίμησης επωνύμων προϊόντων.

Το φαινόμενο του παρεμπορίου έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και στην υπόλοιπη Ελλάδα με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις που πουλούν προϊόντα μαϊμού να κερδίζουν ένα μεγάλο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε σχέση με τις επιχειρήσεις που συμμορφώνονται με τους διάφορους νόμους.

Αυτό, προκαλεί αθέμιτο ανταγωνισμό στην αγορά και αναγκάζει τις νομοταγείς επιχειρήσεις να καταβάλλουν υψηλότερους φόρους και έξοδα.

Και για να μιλήσουμε με νούμερα, 69 δισ. ευρώ υπολογίζεται ετησίως ο τζίρος της παραοικονομίας στην Ελλάδα, την στιγμή που οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες, αγωνίζονται σε καθημερινή βάση εν μέσω οικονομικής κρίσης να τα βγάλουν πέρα και να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους.

Οι έρευνες των διωκτικών αρχών κι οι συλλήψεις στις οποίες προβαίνουν είναι σε καλό δρόμο για την πάταξη της παραοικονομίας αλλά για να χτυπηθεί το παραεμπόριο πρέπει πρώτα να αντιμετωπιστούν οι εισαγωγείς λαθραίων προϊόντων διότι μόνο τότε θα εκλείψει το πρόβλημα οριστικά.

Σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου.
Τα σχόλια υπάρχουν για να συνεισφέρουν οι αναγνώστες στο διάλογο.
Ο καθένας έχει δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του.
Αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές.
Συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια και greeklish αφαιρούνται όπου εντοπίζονται.
Η ευθύνη των σχολίων βαρύνει νομικά τους σχολιαστές.
Η ταυτότητα των σχολιαστών είναι γνωστή μόνο στην Google.
Όποιος θίγεται μπορεί να επικοινωνεί στο email μας.
Περισσότερα στους όρους χρήσης.
Ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Δείτε επίσης

παράπονα Ρόδου

εικονογράφημα

εικονογράφημα